Roladki z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami
Smakowite roladki ze słodko-kwaśnym farszem. Choć połączenie kiszonej kapusty i suszonych śliwek może wydawać się nieco kontrowersyjne, smakuje doskonale. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
- Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
- Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając, smażymy około 10 minut.
- Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso.
- Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze