Roladki z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami
Smakowite roladki ze słodko-kwaśnym farszem. Choć połączenie kiszonej kapusty i suszonych śliwek może wydawać się nieco kontrowersyjne, smakuje doskonale. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
- Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając, smażymy około 10 minut.
- Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso.
- Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl