Trwa ładowanie...
dp0lky0
dp0lky0

Roladki z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami

Przepis

Smakowite roladki ze słodko-kwaśnym farszem. Choć połączenie kiszonej kapusty i suszonych śliwek może wydawać się nieco kontrowersyjne, smakuje doskonale. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl

Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

Roladki z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami
dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 500 g schabu
  • 1 cebula
  • 150 g kapusty kiszonej
  • kilka grzybów suszonych
  • 7 śliwek suszonych
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając, smażymy około 10 minut.
  • Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso.
  • Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
dp0lky0

Podziel się opinią

1
Share
dp0lky0
dp0lky0
dp0lky0
dp0lky0
Więcej tematów
dp0lky0