Trwa ładowanie...
d3vq4ea
02-12-2022 08:51

Roladki schabowe z papryką i pieczarkami

Przepis

Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych możesz przygotować na świąteczny obiad roladki. Świetnie prezentują się na stole, są soczyste i dobrze doprawione. Razem z ziemniaczanym puree i buraczkami stworzą smakowitą kompozycję. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d3vq4ea
1.7
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg schabu
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 1 papryka
  • 130 g serka topionego w plastrach
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis

Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą oraz pieprzem.
Cebulę obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojone pieczarki, umytą, oczyszczoną z nasion, drobno pokrojoną paprykę. Doprawiasz pieprzem oraz solą i smażysz około 10 minut.
Na każdy kawałku mięsa układasz po plasterku sera topionego, po łyżce farszu grzybowego.
Mięso zwijasz w roladki, panierujesz po kolei w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki schabowe z papryką i pieczarkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vq4ea
d3vq4ea
d3vq4ea
d3vq4ea
Więcej tematów
d3vq4ea