Roladki schabowe z papryką i pieczarkami
Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych możesz przygotować na świąteczny obiad roladki. Świetnie prezentują się na stole, są soczyste i dobrze doprawione. Razem z ziemniaczanym puree i buraczkami stworzą smakowitą kompozycję. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą oraz pieprzem.
Cebulę obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojone pieczarki, umytą, oczyszczoną z nasion, drobno pokrojoną paprykę. Doprawiasz pieprzem oraz solą i smażysz około 10 minut.
Na każdy kawałku mięsa układasz po plasterku sera topionego, po łyżce farszu grzybowego.
Mięso zwijasz w roladki, panierujesz po kolei w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze