Roladki schabowe z papryką i pieczarkami
Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych możesz przygotować na świąteczny obiad roladki. Świetnie prezentują się na stole, są soczyste i dobrze doprawione. Razem z ziemniaczanym puree i buraczkami stworzą smakowitą kompozycję. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą oraz pieprzem.
Cebulę obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojone pieczarki, umytą, oczyszczoną z nasion, drobno pokrojoną paprykę. Doprawiasz pieprzem oraz solą i smażysz około 10 minut.
Na każdy kawałku mięsa układasz po plasterku sera topionego, po łyżce farszu grzybowego.
Mięso zwijasz w roladki, panierujesz po kolei w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony.