Trwa ładowanie...
d3kltm7
d3kltm7

Roladka z mięsa mielonego z ryżem curry

Przepis

Szukacie pomysłu na rodzinny obiad? Proponujemy smakowite roladki z mięsa mielonego faszerowane kiszonymi ogórkami i szynką. Do tego sos pomidorowy, aromatyczny ryż i gotowe. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Roladka z mięsa mielonego z ryżem curry
zGotowana Paula
Składniki
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka musztardy

Farsz:

  • ogórek kiszony pokrojony w kostkę
  • cebulka pokrojona w kostkę
  • szynka pokrojona w kostkę
Przepis
  • Wszystkie składniki na roladki wymieszać, aby się dobrze połączyły.
  • Rozpłaszczyć w dłoni porcje mięsa, na środek nałożyć farsz i zwinąć w roladkę. Obtoczyć w mące i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
  • Następnie dodać rosół/wodę oraz łyżkę koncentratu pomidorowego i dusić około 15 min.
  • Na końcu zagęścić zawiesiną z mąki i przyprawić (1 łyżkę mąki rozprowadzić w małej ilości wody i zagęścić sos)
  • Podałam z ryżem curry firmy Melvit.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Roladka z mięsa mielonego z ryżem curry
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
d3kltm7
d3kltm7
d3kltm7
d3kltm7
Więcej tematów
d3kltm7