Rolada ze schabu na warzywnym puree. Posmakuje wszystkim
Połączenie tych smaków to prawdziwe dzieło kulinarne. Tak dobrego schabu jeszcze nie jedliście. Danie pięknie wygląda, więc doskonale sprawdzi się również na świątecznym stole. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
Składniki na sos:
- 1 cebula
- 4 pomidory
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka miodu
- ½ łyżeczki imbiru suszonego
- szczypta chili
- ½ łyżeczki tymianku
- sól, pieprz
- Mięso myję, osuszam, usuwam odstające części i kroję tak żeby powstał mi duży prostokąt. Mięso rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem.
- Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte pokrojone bardzo drobno pieczarki. Smażę przez dziesięć minut i dodaję sól, pieprz, ketchup, musztardę i jeszcze smażę pięć minut.
- Tak przygotowany farsz rozprowadzam po całej powierzchni mięsa i zwijam w roladę. Owijam folią aluminiową i piekę 50 minut w 180 st. C.
- Po upieczeniu kroję w dwucentymetrowe plastry i układam w naczyniu.
- Cebulę, czosnek obieram, pomidory myję i kroję w cząstki, następnie warzywa blenduję blenderem.
- Przekładam do garnka, wlewam oliwę, miód, wsypuję imbir, tymianek, sól, chili i pieprz. Gotuję do chwili zagotowania i łączę z mięsem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze