Trwa ładowanie...
d2ih6is
Paulina Michalak

Ramen z kurczakiem teriyaki

Przepis

Ramen może z powodzeniem konkurować z polskim rosołem. Ten aromatyczny bulion ze smakowitymi dodatkami można przyrządzić na wiele sposobów. Zobaczcie, jak robi to Paulina. Przepis z bloga "zGotowana Paula".

d2ih6is
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

zGotowana Paula
Źródło: zGotowana Paula
Składniki

Bulion:

  • 3 ćwiartki z kurczaka
  • 2 marchewki - całe
  • 3 łodygi selera naciowego - całe
  • 1 por - cały
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 5 cm imbiru - zetrzeć na tarce
  • 3 ząbki czosnku - przecisnąć przez praskę
  • sos sojowy ciemny i jasny
  • sól i pieprz

Szaszłyki:

  • 1 pierś kurczaka
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka i sos teriyaki
Przepis

Ugotować bulion. Mięso powinno się rozpadać. Następnie wyciągnąć ćwiartki, obrać i poszarpać.
Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę, zamarynować i nabić na patyki. Usmażyć na grillu lub upiec w piekarniku.
Dodatki które układamy w talerzu, a następnie zalewamy bulionem:

  • makaron ramen,
  • szarpane mięso,
  • jajko ugotowane na twardo przekrojone na pół,
  • natka pietruszki,
  • szczypiorek,
  • szaszłyk z piersi.

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Ramen z kurczakiem teriyaki
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
Więcej tematów
d2ih6is