Racuchy drożdżowe z jabłkami. Z tym przepisem wyjdą idealne
Najlepszy przepis na pyszne drożdżowe racuszki z kawałkami jabłek. Będą idealne na śniadanie lub podwieczorek. Z tym przepisem racuchy drożdżowe wyjdą lekkie jak puch.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Mleko podgrzać. Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże oraz cukier.
- Jajka rozbełtać, posolić. Dodać do drożdży z mlekiem. Kolejno dodać mąkę, pokrojone w paski jabłka, cynamon.
- Dobrze wyrobić ciasto drewnianą łyżką i odstawić w ciepłe miejsce.
- Po wyrośnięciu smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z obu stron. Posypać cukrem pudrem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze