Racuchy drożdżowe z jabłkami. Z tym przepisem wyjdą idealne
Najlepszy przepis na pyszne drożdżowe racuszki z kawałkami jabłek. Będą idealne na śniadanie lub podwieczorek. Z tym przepisem racuchy drożdżowe wyjdą lekkie jak puch.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mleko podgrzać. Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże oraz cukier.
- Jajka rozbełtać, posolić. Dodać do drożdży z mlekiem. Kolejno dodać mąkę, pokrojone w paski jabłka, cynamon.
- Dobrze wyrobić ciasto drewnianą łyżką i odstawić w ciepłe miejsce.
- Po wyrośnięciu smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z obu stron. Posypać cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl