Trwa ładowanie...
d2ygrbp
d2ygrbp

Pulpeciki w sosie jogurtowo-koperkowym

Przepis
d2ygrbp
4.0
(28 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
Składniki
  • 40 dag mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki śmietany (lub w wersji odchudzonej jogurtu)
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • duży pęczek koperku
  • sól, pieprz do smaku
Przepis

Mięso wyrobić z jajkiem, solą, pieprzem i płatkami owsianymi. Z masy uformować nieduże pulpety. W rondlu zagotować wodę. Do wrzątku włożyć pulpety i gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 20 minut. Wyjąć pulpety na talerz.

Łyżkę mąki wymieszać z 5-6 łyżkami wody wlać do wywaru w którym gotowały się pulpety i stale mieszając, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodając jogurt oraz koperek. Włożyć z powrotem pulpeciki wymieszać podgrzać (nie gotować). Podawać z kalafiorowym lub ziemniaczanym puree.

Przepis dodał użytkownik Izaa

Pulpeciki w sosie jogurtowo-koperkowym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

11
4
Share
d2ygrbp
d2ygrbp
d2ygrbp
d2ygrbp
d2ygrbp
Więcej tematów
d2ygrbp