Przepis na zupę Kingi Rusin. To zdrowe i szybkie danie

Kinga Rusin zdradziła przepis na swoją ulubioną zupę. Dziennikarka podkreśliła, że danie jest tak pyszne, że mogłaby jeść je codziennie.

Kinga Rusin zdradziła swój przepis na zupę
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Kinga Rusin lubi zdrowy styl życia. Gwiazda, która jest właścicielką ekologicznej marki kosmetyków, również na co dzień dobrze się odżywia. Od jakiegoś czasu dziennikarka nie je mięsa, więc w jej kuchni dominują owoce i warzywa.

Zupa krem według przepisu Kingi Rusin

W rozmowie z czasopismem "Świat&Ludzie" gwiazda wyznała, że uwielbia warzywa. Zimą je dużo mrożonek. "Robię sobie z nich zupy. A gdy mam więcej czasu, to robię proste, 15-minutowe dania" - powiedziała. Gwiazda zdradziła nawet swój przepis na ulubioną zupę krem. Łączy zielone warzywa, na końcu dodaje świeżą bazylię i skrapia cytryną. Dziennikarka nie ma wątpliwości, że mogłaby się żywić tylko tą zupą.

Krem z dyni - idealny na jesień

Zupy kremy świetnie sprawdzają się zwłaszcza jesienią i zimą. Są pożywne i rozgrzewające. Największym ich plusem jest z pewnością łatwość wykonania. Zblendować możemy bowiem większość warzyw. Jeżeli nie macie pomysłu na zupę krem, warto zainspirować się naszymi przepisami, które znajdziecie tutaj.

Dobrą propozycją, zwłaszcza na teraz, jest zupa krem z dyni. Sezon na dynię w pełni, więc w warzywniakach znajdziemy wiele gatunków dyni. Na zupę najlepsza jest ta piżmowa. W połączeniu z ziemniakami i aromatycznymi przyprawami stanowić będzie smaczny i zdrowy posiłek. Macie swoje ulubione kremy? A może preferujecie tradycyjne zupy z ziemniakami, ryżem lub makaronem?

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Mamy mają moc - Anna Tańska-Zbróg

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji