Popielniczka do zjedzenia. Nie martw się, jest jadalna i smakuje niesamowicie

Obraz
Źródło zdjęć: © Instagram.com
Dominika Czerniszewska

/ 6Zobacz prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej

Obraz
© Instagram.com

Patrząc na popielniczkę, czujesz raczej odrazę i przez myśl ci nie przeszło, żeby ją zjeść. Iluzjonista jedzenia Ben Churchill pokazuje, że można i na dodatek jest pyszna! Cukiernik tworzy niezwykłe ciastka, które nie do końca wyglądają na jadalne. Szef kuchni czerpie inspiracje z przedmiotów codziennego użytku i zaskakuje fanów swoimi deserowymi kreacjami.

31-letni szef kuchni tworzy niesamowite posiłki, które czasami przypominają, no cóż, brzydkie rzeczy, typu gnijące owoce, śmierdząca popielniczka czy robaki wydobywające się z ziemi. Na stronie Metro.co.uk tłumaczy, że klasyczne desery znudziły mu się. Dlatego postanowił tworzyć jedzenie, które zmusza ludzi do myślenia. Tak, żeby zaskoczyć publikę.

/ 6Najzdrowsza popielniczka

Wygląd potrawy nie zachęca, zwłaszcza przeciwników palenia. A okazuje się, że to nieziemska, waniliowa pana cotta, proszek bezowy i czekolada.

/ 6Czekoladowe robaki wypełzające z pomarańczy

Robaki wydobywające się z ziemi? Nic z tych rzeczy. To pyszne połączenie pomarańczy, melisy i czekolady!

/ 6Gąbka do mycia naczyń

Ta gąbka nie smakuje jak zlew kuchenny, wręcz przeciwnie. To biszkopt z oliwy z oliwek, z dodatkiem kruszonej mięty, słodką pianką z mleka i pieczonym puree z jabłek.

/ 6"Zgniła" pomarańcza

Owoce obrośnięte pleśnią wyrzucamy od razu do kosza. Nie tym razem, bo to idealna pomarańcza z proszkiem do bezy.

/ 6Marchewka wykopana z doniczki

To prawdziwe dzieło sztuki. Aż trudno uwierzyć, że to glazurowana marchewka, jadalny kamień i doniczka z czekolady.

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja