Pomysły na grilla. Klasyka gatunku w ciekawych wydaniach

Wiosna to cieplejsze dni i oczywiście początek sezonu grillowego. Żeby ten był udany, muszą mu towarzyszyć odpowiednie produkty. Można postawić na klasyczną kiełbasę albo porzucić schematy i eksplorować nowe horyzonty. Podpowiadamy, czym możecie zaczarować podniebienia przyjaciół i znajomych.

Źródło zdjęć: © Adobe Stock | torwaiphoto

Klasyka gatunku

Kiedy myślimy o grillu, to automatycznie przychodzi na myśl kiełbasa. Kluczem do sukcesu jest tutaj wybór produktu z odpowiednią zawartością tłuszczu, ponieważ w przeciwnym wypadku mięso będzie suche. Zamiast wybierać kiełbasę ze sztuczną osłonką, lepiej postawić na otoczkę z naturalnego jelita. Takie produkty znajdziecie w ofercie marki Sokołów. Możecie podać klasyczną kiełbasę śląską lub postawić na brocką. Ta druga jest doprawiona autorskim zestawem przypraw z gorczycą, pieprzem i delikatną nutą czosnku. Kiełbasa śląska z kolei, poza dobrze znaną wersją klasyczną, jest oferowana także w różnych smakowych odsłonach: z boczkiem i smażoną cebulką, a także z mieszanką trzech pieprzy lub przypraw charakterystycznych dla kuchni meksykańskiej.

Jeżeli chcecie zaskoczyć gości, możecie postawić na kiełbaski z szynki w gotowych posypkach albo pikantne kiełbaski bałkańskie. Nie można też zapomnieć o innym przysmaku królującym podczas naszych grillowych spotkań. Mowa oczywiście o kaszance. Najlepiej obrać ją ze skórki, ułożyć na folii aluminiowej i w jej bliskim sąsiedztwie rozłożyć kawałki cebuli i jabłka. Tak podana z pewnością zachwyci wszystkich biesiadników.

Stek i spółka

Na drugim biegunie mięsnych przyjemności mamy dwie gwiazdy, a mowa o steku i karkówce. Sokołów posiada całą gamę doskonałych steków pod marką "Uczta Qulinarna". W celu poprawy kruchości i smakowitości wołowiny poddaje się ją procesowi dojrzewania w specjalnych pomieszczeniach o odpowiedniej temperaturze i wilgotności. Spośród wielu propozycji najpopularniejsze i chętnie wybierane przez smakoszy są steki o strukturze marmurkowej, steki z antrykotu lub rostbefu. Choć sprawa wydaje się poważna, to w rzeczywistości jest bardzo prosta, jeżeli dopiero zaczynacie swoją przygodę ze stekami. Na opakowaniach steków z Sokołowa podane są sposoby przygotowania oraz przepis. Wystarczy wyjąć z opakowania, zastosować się do instrukcji i cieszyć się wybornym smakiem. Przydatnym narzędziem jest również specjalna aplikacja na smartfona STEKTIMER, która informuje krok po kroku, jak przygotować pysznego steka.

Nie zapominajmy również o niekwestionowanej królowej, czyli karkówce. Jeżeli zamiast eksperymentów wolicie gotowe i smaczne rozwiązania, to Sokołów proponuje karkówkę grillową z serii Grill House. Odpowiedniej grubości plastry karkówki wieprzowej występują tu w akompaniamencie przypraw skomponowanych w taki sposób, by nadać doskonały, intensywny i lekko pikantny smak, jednocześnie zapewniając wyjątkową kruchość i soczystość po upieczeniu.

Partnerem treści jest Sokołów.
Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Sprawdzi się jako surówka do obiadu. Ma intrygujący smak i poprawia pracę jelit
Sprawdzi się jako surówka do obiadu. Ma intrygujący smak i poprawia pracę jelit
Rarytas wśród bakalii. Wspiera pracę serca, pomaga wyregulować cholesterol
Rarytas wśród bakalii. Wspiera pracę serca, pomaga wyregulować cholesterol
Tego absolutnie nie rób po jedzeniu. Organizm będzie miał trudności z trawienie,
Tego absolutnie nie rób po jedzeniu. Organizm będzie miał trudności z trawienie,
Kontrowersyjny przysmak. Źle przyrządzony może zagrażać zdrowiu
Kontrowersyjny przysmak. Źle przyrządzony może zagrażać zdrowiu
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Zmiel i wymieszaj z kawą. Po takim napoju jelita będą pracować jak należy
Zmiel i wymieszaj z kawą. Po takim napoju jelita będą pracować jak należy
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Czy wodę w czajniku można gotować drugi raz? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy wodę w czajniku można gotować drugi raz? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód