Pomysły na grilla. Klasyka gatunku w ciekawych wydaniach

Wiosna to cieplejsze dni i oczywiście początek sezonu grillowego. Żeby ten był udany, muszą mu towarzyszyć odpowiednie produkty. Można postawić na klasyczną kiełbasę albo porzucić schematy i eksplorować nowe horyzonty. Podpowiadamy, czym możecie zaczarować podniebienia przyjaciół i znajomych.

Źródło zdjęć: © Adobe Stock | torwaiphoto
13

Klasyka gatunku

Kiedy myślimy o grillu, to automatycznie przychodzi na myśl kiełbasa. Kluczem do sukcesu jest tutaj wybór produktu z odpowiednią zawartością tłuszczu, ponieważ w przeciwnym wypadku mięso będzie suche. Zamiast wybierać kiełbasę ze sztuczną osłonką, lepiej postawić na otoczkę z naturalnego jelita. Takie produkty znajdziecie w ofercie marki Sokołów. Możecie podać klasyczną kiełbasę śląską lub postawić na brocką. Ta druga jest doprawiona autorskim zestawem przypraw z gorczycą, pieprzem i delikatną nutą czosnku. Kiełbasa śląska z kolei, poza dobrze znaną wersją klasyczną, jest oferowana także w różnych smakowych odsłonach: z boczkiem i smażoną cebulką, a także z mieszanką trzech pieprzy lub przypraw charakterystycznych dla kuchni meksykańskiej.

Jeżeli chcecie zaskoczyć gości, możecie postawić na kiełbaski z szynki w gotowych posypkach albo pikantne kiełbaski bałkańskie. Nie można też zapomnieć o innym przysmaku królującym podczas naszych grillowych spotkań. Mowa oczywiście o kaszance. Najlepiej obrać ją ze skórki, ułożyć na folii aluminiowej i w jej bliskim sąsiedztwie rozłożyć kawałki cebuli i jabłka. Tak podana z pewnością zachwyci wszystkich biesiadników.

Stek i spółka

Na drugim biegunie mięsnych przyjemności mamy dwie gwiazdy, a mowa o steku i karkówce. Sokołów posiada całą gamę doskonałych steków pod marką "Uczta Qulinarna". W celu poprawy kruchości i smakowitości wołowiny poddaje się ją procesowi dojrzewania w specjalnych pomieszczeniach o odpowiedniej temperaturze i wilgotności. Spośród wielu propozycji najpopularniejsze i chętnie wybierane przez smakoszy są steki o strukturze marmurkowej, steki z antrykotu lub rostbefu. Choć sprawa wydaje się poważna, to w rzeczywistości jest bardzo prosta, jeżeli dopiero zaczynacie swoją przygodę ze stekami. Na opakowaniach steków z Sokołowa podane są sposoby przygotowania oraz przepis. Wystarczy wyjąć z opakowania, zastosować się do instrukcji i cieszyć się wybornym smakiem. Przydatnym narzędziem jest również specjalna aplikacja na smartfona STEKTIMER, która informuje krok po kroku, jak przygotować pysznego steka.

Nie zapominajmy również o niekwestionowanej królowej, czyli karkówce. Jeżeli zamiast eksperymentów wolicie gotowe i smaczne rozwiązania, to Sokołów proponuje karkówkę grillową z serii Grill House. Odpowiedniej grubości plastry karkówki wieprzowej występują tu w akompaniamencie przypraw skomponowanych w taki sposób, by nadać doskonały, intensywny i lekko pikantny smak, jednocześnie zapewniając wyjątkową kruchość i soczystość po upieczeniu.

Partnerem treści jest Sokołów.
Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Kiedyś Polacy jedli na potęgę. Dziś mało kto pamięta, jak smakuje, choć pomaga schudnąć
Kiedyś Polacy jedli na potęgę. Dziś mało kto pamięta, jak smakuje, choć pomaga schudnąć
Tępiona jak chwast. Niewielu wie, że odtruwa organizm i redukuje stany zapalne
Tępiona jak chwast. Niewielu wie, że odtruwa organizm i redukuje stany zapalne
Tylko 1 łyżka o poranku. Jelita się oczyszczą, a brzuch będzie bardziej płaski
Tylko 1 łyżka o poranku. Jelita się oczyszczą, a brzuch będzie bardziej płaski
Czy można jeść pestki arbuza? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy można jeść pestki arbuza? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Piję przed posiłkami sok z tego owocu. Nie straszne mi już skoki cukru
Piję przed posiłkami sok z tego owocu. Nie straszne mi już skoki cukru
Najzdrowszy owoc. Opóźnia starzenie i sprawia, że mózg pracuje jak komputer
Najzdrowszy owoc. Opóźnia starzenie i sprawia, że mózg pracuje jak komputer
Najczęstsze błędy przy kiszeniu ogórków. To dlatego są puste w środku i miękkie
Najczęstsze błędy przy kiszeniu ogórków. To dlatego są puste w środku i miękkie
Niektórzy piją ze smakiem, inni się wzdrygają. Tak naprawdę działa na organizm woda z ogórków kiszonych
Niektórzy piją ze smakiem, inni się wzdrygają. Tak naprawdę działa na organizm woda z ogórków kiszonych
W sezonie Polacy jedzą na potęgę. Mało kto wie, jak wpływają na organizm
W sezonie Polacy jedzą na potęgę. Mało kto wie, jak wpływają na organizm
Najlepsze marynowane kurki. Przepis jest łatwy, a będą cieszyć cały rok
Najlepsze marynowane kurki. Przepis jest łatwy, a będą cieszyć cały rok
Przez lata myśleliśmy, że są niezdrowe dla serca. Kardiolog obala ten mit
Przez lata myśleliśmy, że są niezdrowe dla serca. Kardiolog obala ten mit
Przez miesiąc codziennie pili siemię lniane. Wyniki badań zaskoczyły wszystkich
Przez miesiąc codziennie pili siemię lniane. Wyniki badań zaskoczyły wszystkich