Pomysły na grilla. Klasyka gatunku w ciekawych wydaniach

Wiosna to cieplejsze dni i oczywiście początek sezonu grillowego. Żeby ten był udany, muszą mu towarzyszyć odpowiednie produkty. Można postawić na klasyczną kiełbasę albo porzucić schematy i eksplorować nowe horyzonty. Podpowiadamy, czym możecie zaczarować podniebienia przyjaciół i znajomych.

Źródło zdjęć: © Adobe Stock | torwaiphoto

Klasyka gatunku

Kiedy myślimy o grillu, to automatycznie przychodzi na myśl kiełbasa. Kluczem do sukcesu jest tutaj wybór produktu z odpowiednią zawartością tłuszczu, ponieważ w przeciwnym wypadku mięso będzie suche. Zamiast wybierać kiełbasę ze sztuczną osłonką, lepiej postawić na otoczkę z naturalnego jelita. Takie produkty znajdziecie w ofercie marki Sokołów. Możecie podać klasyczną kiełbasę śląską lub postawić na brocką. Ta druga jest doprawiona autorskim zestawem przypraw z gorczycą, pieprzem i delikatną nutą czosnku. Kiełbasa śląska z kolei, poza dobrze znaną wersją klasyczną, jest oferowana także w różnych smakowych odsłonach: z boczkiem i smażoną cebulką, a także z mieszanką trzech pieprzy lub przypraw charakterystycznych dla kuchni meksykańskiej.

Jeżeli chcecie zaskoczyć gości, możecie postawić na kiełbaski z szynki w gotowych posypkach albo pikantne kiełbaski bałkańskie. Nie można też zapomnieć o innym przysmaku królującym podczas naszych grillowych spotkań. Mowa oczywiście o kaszance. Najlepiej obrać ją ze skórki, ułożyć na folii aluminiowej i w jej bliskim sąsiedztwie rozłożyć kawałki cebuli i jabłka. Tak podana z pewnością zachwyci wszystkich biesiadników.

Stek i spółka

Na drugim biegunie mięsnych przyjemności mamy dwie gwiazdy, a mowa o steku i karkówce. Sokołów posiada całą gamę doskonałych steków pod marką "Uczta Qulinarna". W celu poprawy kruchości i smakowitości wołowiny poddaje się ją procesowi dojrzewania w specjalnych pomieszczeniach o odpowiedniej temperaturze i wilgotności. Spośród wielu propozycji najpopularniejsze i chętnie wybierane przez smakoszy są steki o strukturze marmurkowej, steki z antrykotu lub rostbefu. Choć sprawa wydaje się poważna, to w rzeczywistości jest bardzo prosta, jeżeli dopiero zaczynacie swoją przygodę ze stekami. Na opakowaniach steków z Sokołowa podane są sposoby przygotowania oraz przepis. Wystarczy wyjąć z opakowania, zastosować się do instrukcji i cieszyć się wybornym smakiem. Przydatnym narzędziem jest również specjalna aplikacja na smartfona STEKTIMER, która informuje krok po kroku, jak przygotować pysznego steka.

Nie zapominajmy również o niekwestionowanej królowej, czyli karkówce. Jeżeli zamiast eksperymentów wolicie gotowe i smaczne rozwiązania, to Sokołów proponuje karkówkę grillową z serii Grill House. Odpowiedniej grubości plastry karkówki wieprzowej występują tu w akompaniamencie przypraw skomponowanych w taki sposób, by nadać doskonały, intensywny i lekko pikantny smak, jednocześnie zapewniając wyjątkową kruchość i soczystość po upieczeniu.

Partnerem treści jest Sokołów.
Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do placków ziemniaczanych. Są pulchne i delikatne, ale z bardzo chrupiącą skórką
Dodaję do placków ziemniaczanych. Są pulchne i delikatne, ale z bardzo chrupiącą skórką
Weź z kuchennej szafki i postaw na parapecie. Problem z wilgocią na oknach zniknie
Weź z kuchennej szafki i postaw na parapecie. Problem z wilgocią na oknach zniknie
Wszyscy myślą, że to tylko nieprzydatny odpad. Ja wykorzystuje je częściej niż fusy po kawie
Wszyscy myślą, że to tylko nieprzydatny odpad. Ja wykorzystuje je częściej niż fusy po kawie
Wlej 3 łyżki do sałatki. Pomoże oczyścić organizm z toksyn i zregenerować wątrobę
Wlej 3 łyżki do sałatki. Pomoże oczyścić organizm z toksyn i zregenerować wątrobę
Syrop z cebuli może się schować. Ta mikstura ratuje odporność
Syrop z cebuli może się schować. Ta mikstura ratuje odporność
Tego absolutnie nie rób z pomidorami. Dietetyk przestrzega przed skutkami
Tego absolutnie nie rób z pomidorami. Dietetyk przestrzega przed skutkami
Chrup zamiast chipsów. Rozkręcą trawienie i wzmocnią serce
Chrup zamiast chipsów. Rozkręcą trawienie i wzmocnią serce
Stosuję na infekcje i jako dodatek do potraw. Siostra imbiru dziś o połowę taniej
Stosuję na infekcje i jako dodatek do potraw. Siostra imbiru dziś o połowę taniej
Wsyp 1 łyżkę do szklanki kefiru. Zadziała jak cudowny balsam na jelita
Wsyp 1 łyżkę do szklanki kefiru. Zadziała jak cudowny balsam na jelita
Obowiązkowa w sałatce dla seniora. Wspiera wzrok i zdrowie serca
Obowiązkowa w sałatce dla seniora. Wspiera wzrok i zdrowie serca
Zielony owoc mocy teraz w promocji. Zawsze dodaję do sałatek i dipów
Zielony owoc mocy teraz w promocji. Zawsze dodaję do sałatek i dipów
Nie marnuj zalewy z mozzarelli. Sprawdź, jak przyda się w kuchni
Nie marnuj zalewy z mozzarelli. Sprawdź, jak przyda się w kuchni