Trwa ładowanie...
Partnerem treści jest Sokołów.

Pomysły na grilla. Klasyka gatunku w ciekawych wydaniach

Wiosna to cieplejsze dni i oczywiście początek sezonu grillowego. Żeby ten był udany, muszą mu towarzyszyć odpowiednie produkty. Można postawić na klasyczną kiełbasę albo porzucić schematy i eksplorować nowe horyzonty. Podpowiadamy, czym możecie zaczarować podniebienia przyjaciół i znajomych.

Share
 Źródło: Adobe Stock, fot: torwaiphoto
d2v8jg6

Klasyka gatunku

Kiedy myślimy o grillu, to automatycznie przychodzi na myśl kiełbasa. Kluczem do sukcesu jest tutaj wybór produktu z odpowiednią zawartością tłuszczu, ponieważ w przeciwnym wypadku mięso będzie suche. Zamiast wybierać kiełbasę ze sztuczną osłonką, lepiej postawić na otoczkę z naturalnego jelita. Takie produkty znajdziecie w ofercie marki Sokołów. Możecie podać klasyczną kiełbasę śląską lub postawić na brocką. Ta druga jest doprawiona autorskim zestawem przypraw z gorczycą, pieprzem i delikatną nutą czosnku. Kiełbasa śląska z kolei, poza dobrze znaną wersją klasyczną, jest oferowana także w różnych smakowych odsłonach: z boczkiem i smażoną cebulką, a także z mieszanką trzech pieprzy lub przypraw charakterystycznych dla kuchni meksykańskiej.

Jeżeli chcecie zaskoczyć gości, możecie postawić na kiełbaski z szynki w gotowych posypkach albo pikantne kiełbaski bałkańskie. Nie można też zapomnieć o innym przysmaku królującym podczas naszych grillowych spotkań. Mowa oczywiście o kaszance. Najlepiej obrać ją ze skórki, ułożyć na folii aluminiowej i w jej bliskim sąsiedztwie rozłożyć kawałki cebuli i jabłka. Tak podana z pewnością zachwyci wszystkich biesiadników.

d2v8jg6

Stek i spółka

Na drugim biegunie mięsnych przyjemności mamy dwie gwiazdy, a mowa o steku i karkówce. Sokołów posiada całą gamę doskonałych steków pod marką "Uczta Qulinarna". W celu poprawy kruchości i smakowitości wołowiny poddaje się ją procesowi dojrzewania w specjalnych pomieszczeniach o odpowiedniej temperaturze i wilgotności. Spośród wielu propozycji najpopularniejsze i chętnie wybierane przez smakoszy są steki o strukturze marmurkowej, steki z antrykotu lub rostbefu. Choć sprawa wydaje się poważna, to w rzeczywistości jest bardzo prosta, jeżeli dopiero zaczynacie swoją przygodę ze stekami. Na opakowaniach steków z Sokołowa podane są sposoby przygotowania oraz przepis. Wystarczy wyjąć z opakowania, zastosować się do instrukcji i cieszyć się wybornym smakiem. Przydatnym narzędziem jest również specjalna aplikacja na smartfona STEKTIMER, która informuje krok po kroku, jak przygotować pysznego steka.

Nie zapominajmy również o niekwestionowanej królowej, czyli karkówce. Jeżeli zamiast eksperymentów wolicie gotowe i smaczne rozwiązania, to Sokołów proponuje karkówkę grillową z serii Grill House. Odpowiedniej grubości plastry karkówki wieprzowej występują tu w akompaniamencie przypraw skomponowanych w taki sposób, by nadać doskonały, intensywny i lekko pikantny smak, jednocześnie zapewniając wyjątkową kruchość i soczystość po upieczeniu.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Partnerem treści jest Sokołów.
d2v8jg6

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2v8jg6
d2v8jg6
Więcej tematów