Pomysły na grilla. Klasyka gatunku w ciekawych wydaniach

Wiosna to cieplejsze dni i oczywiście początek sezonu grillowego. Żeby ten był udany, muszą mu towarzyszyć odpowiednie produkty. Można postawić na klasyczną kiełbasę albo porzucić schematy i eksplorować nowe horyzonty. Podpowiadamy, czym możecie zaczarować podniebienia przyjaciół i znajomych.

Źródło zdjęć: © Adobe Stock | torwaiphoto

Klasyka gatunku

Kiedy myślimy o grillu, to automatycznie przychodzi na myśl kiełbasa. Kluczem do sukcesu jest tutaj wybór produktu z odpowiednią zawartością tłuszczu, ponieważ w przeciwnym wypadku mięso będzie suche. Zamiast wybierać kiełbasę ze sztuczną osłonką, lepiej postawić na otoczkę z naturalnego jelita. Takie produkty znajdziecie w ofercie marki Sokołów. Możecie podać klasyczną kiełbasę śląską lub postawić na brocką. Ta druga jest doprawiona autorskim zestawem przypraw z gorczycą, pieprzem i delikatną nutą czosnku. Kiełbasa śląska z kolei, poza dobrze znaną wersją klasyczną, jest oferowana także w różnych smakowych odsłonach: z boczkiem i smażoną cebulką, a także z mieszanką trzech pieprzy lub przypraw charakterystycznych dla kuchni meksykańskiej.

Jeżeli chcecie zaskoczyć gości, możecie postawić na kiełbaski z szynki w gotowych posypkach albo pikantne kiełbaski bałkańskie. Nie można też zapomnieć o innym przysmaku królującym podczas naszych grillowych spotkań. Mowa oczywiście o kaszance. Najlepiej obrać ją ze skórki, ułożyć na folii aluminiowej i w jej bliskim sąsiedztwie rozłożyć kawałki cebuli i jabłka. Tak podana z pewnością zachwyci wszystkich biesiadników.

Stek i spółka

Na drugim biegunie mięsnych przyjemności mamy dwie gwiazdy, a mowa o steku i karkówce. Sokołów posiada całą gamę doskonałych steków pod marką "Uczta Qulinarna". W celu poprawy kruchości i smakowitości wołowiny poddaje się ją procesowi dojrzewania w specjalnych pomieszczeniach o odpowiedniej temperaturze i wilgotności. Spośród wielu propozycji najpopularniejsze i chętnie wybierane przez smakoszy są steki o strukturze marmurkowej, steki z antrykotu lub rostbefu. Choć sprawa wydaje się poważna, to w rzeczywistości jest bardzo prosta, jeżeli dopiero zaczynacie swoją przygodę ze stekami. Na opakowaniach steków z Sokołowa podane są sposoby przygotowania oraz przepis. Wystarczy wyjąć z opakowania, zastosować się do instrukcji i cieszyć się wybornym smakiem. Przydatnym narzędziem jest również specjalna aplikacja na smartfona STEKTIMER, która informuje krok po kroku, jak przygotować pysznego steka.

Nie zapominajmy również o niekwestionowanej królowej, czyli karkówce. Jeżeli zamiast eksperymentów wolicie gotowe i smaczne rozwiązania, to Sokołów proponuje karkówkę grillową z serii Grill House. Odpowiedniej grubości plastry karkówki wieprzowej występują tu w akompaniamencie przypraw skomponowanych w taki sposób, by nadać doskonały, intensywny i lekko pikantny smak, jednocześnie zapewniając wyjątkową kruchość i soczystość po upieczeniu.

Partnerem treści jest Sokołów.
Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Polacy nie znają, a jest smaczniejszy niż fasolka szparagowa. Kiedy zobaczysz na straganie, kup bez wahania
Polacy nie znają, a jest smaczniejszy niż fasolka szparagowa. Kiedy zobaczysz na straganie, kup bez wahania
Zamiast wylewać, pijesz wodę po kiszonych ogórkach? Takie mogą być skutki dla organizmu
Zamiast wylewać, pijesz wodę po kiszonych ogórkach? Takie mogą być skutki dla organizmu
Łatwo pomylić ją z pęczakiem. Nieoceniona dla mocnych stawów i trawienia bez problemów
Łatwo pomylić ją z pęczakiem. Nieoceniona dla mocnych stawów i trawienia bez problemów
To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Zamiast wrzucać do zupy, pokrusz i zaparz jak herbatę. Rozrusza leniwe jelita, naoliwi skrzypiące stawy
Zamiast wrzucać do zupy, pokrusz i zaparz jak herbatę. Rozrusza leniwe jelita, naoliwi skrzypiące stawy
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna