WAŻNE
TERAZ

Strzelanina w Jerozolimie. Są zabici i ranni

Pomidorowe tosty francuskie według Anny Starmach. Idealny początek na dobry dzień

Znana jurorka programu kulinarnego "Masterchef" z chęcią dzieli się swoimi przepisami z fanami, którzy ją obserwują. Tym razem Anna Starmach zdradziła przepis na śniadanie, które będzie idealnym początkiem dnia i sprawi, że każdy poranek będzie odrobinę lepszy.

Ten przepis jest idealny na dobry początek dnia
Źródło zdjęć: © Instagram.com | Anna Starmach
Agata Porażka

Cytując Annę, "rozpocznij dzień od śniadania, które wprawi cię w dobry nastrój". Żeby zrealizować radę kucharki, musi najpierw wybrać się do sklepu i zaopatrzyć się w 100 g białego sera, 2 pomidory malinowe, 3 jajka, 3 łyżki mleka, 4 kromki chleba tostowego, szczypiorek, świeży tymianek, masło do smażenia oraz sól i pieprz.

Następnie musimy wymieszać jajko z trzema łóżkami mleka i dodać do tego sól, pieprz oraz tymianek według uznania. W tak powstałej masie jajecznej maczamy tosty i następnie smażymy je na maśle. Gdy ich kolor będzie złoty, posypujemy je pokruszonym białym serem i dodajemy pomidory. Całość przykrywamy tostami i posypujemy szczypiorkiem. Następnie gotujemy jajka w koszulce, które układamy na wierzchu tostów.

Żeby przygotować jajka w koszulce, musimy zagotować wodę z dodatkiem 2 łyżek białego octu. Następnie robić jajko do szklanki i tworząc wir w garnku wlać jajko w sam jego środek. Po 3-4 minutach gotowania wyciągnąć, używając łyżki cedzakowej.

Masz historię, którą chciałbyś się podzielić? Prześlij nam ją przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia