Trwa ładowanie...
d3hkajc
26-05-2008 14:05

Pomidorowa z ryżem

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d3hkajc
Składniki
  • przecier pomidorowy
  • marchewka
  • pietruszka
  • mała cebulka
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • ryż
  • przyprawa włoska
Przepis

Zagotować wodę w garnku z dodatkiem soli, wegety i pieprzu. Obrać marchewkę i pietruszkę i gotować do miękkości. Cebulkę obrać i przekroić na pół. Jedną część wrzucić do zupy a drugą przypalić na ogniu i również gotować w zupie. Dodać przecier pomidorowy. Na koniec zupę można zakłócić, wymieszać łyżkę mąki ze śmietaną i wlać do gotującej się zupy. W osobnym garnku ugotować ryż w osolonej wodzie. Na talerzu doprawić jeszcze do smaku odrobiną przyprawy włoskiej.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3hkajc
d3hkajc
d3hkajc
Więcej tematów
d3hkajc