Trwa ładowanie...
d47p1ze
26-05-2008 14:05

Pomidorowa z ryżem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d47p1ze
Składniki
  • przecier pomidorowy
  • marchewka
  • pietruszka
  • mała cebulka
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • ryż
  • przyprawa włoska
Przepis

Zagotować wodę w garnku z dodatkiem soli, wegety i pieprzu. Obrać marchewkę i pietruszkę i gotować do miękkości. Cebulkę obrać i przekroić na pół. Jedną część wrzucić do zupy a drugą przypalić na ogniu i również gotować w zupie. Dodać przecier pomidorowy. Na koniec zupę można zakłócić, wymieszać łyżkę mąki ze śmietaną i wlać do gotującej się zupy. W osobnym garnku ugotować ryż w osolonej wodzie. Na talerzu doprawić jeszcze do smaku odrobiną przyprawy włoskiej.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d47p1ze
d47p1ze
d47p1ze
Więcej tematów
d47p1ze

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj