Trwa ładowanie...
d3esxif
d3esxif

Polenta dla dwojga

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Zdjęcie
Składniki
  • - 3/4 szklanki kaszki kukurydzianej
  • - 2 szklanki wody
  • - pomodorki koktajlowe
  • - mała cukinia
  • - listki bazylii i trochę suszonej bazylii
  • - oliwa z oliwek
Przepis

Do gotującej sie wody wsypujemy kaszkę, solimy i dodajemy 2 łyżki oliwy. Gotujemy ok 40 minut co jakiś czas mieszając. Następnie masę wlewamy do salaterek i odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy kaszka już stwardnieje wykładamy ją na talerzyk i kroimy. Do każdego kawałeczka przybijamy wykałaczką pomidorka koktajlowego, polewamy oliwą z oliwek wymieszaną bazylią. Dodatkowo talerz ozdabiamy przesmażonymi i a następnie zwiniętymi plastrami cukini. Jeszcze świeże listki bazylii i gotowe. Przekąska idealna do czerwonego wytrawnego wina. Wspaniały początek romantycznego wieczoru!

Przepis dodał użytkownik estheban

Podziel się opinią

Share
d3esxif
d3esxif
d3esxif
d3esxif