Polędwiczki w sosie kurkowym. Zrób na obiad klasyk z grzybami
Miękkie i soczyste mięso, podane w aromatycznym sosie kurkowym. To przepis na pyszny obiad. Polędwiczki są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
- Doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy razem z masłem. Do cebuli dodajemy grzyby, doprawiamy do smaku.
- Smażymy 20 minut, po tym czasie zagęszczamy sos śmietaną rozrobioną z mąką pszenną. Chwilkę gotujemy, aż sos zgęstnieje. Na koniec grzyby łączymy z mięsem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl