Trwa ładowanie...
d1w273c

Placki ziemniaczane z zielskiem. Prosty przepis na letnią kolację

Przepis

Placki ziemniaczane należą do dań, które znają i lubią niemal wszyscy. Podstawową recepturę warto wzbogacić o sezonowe dodatki. W książce "Pyszne chwasty. 142 przepisy na dania z chwastów" znajdziecie przepis na placki ziemniaczane z młodymi listkami pokrzywy lub podagrycznika.

4.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Składniki
  • kilka garści młodych liści pokrzywy lub podagrycznika
  • 1½ kg ziemniaków o wysokiej zawartości skrobi
  • 1 duża cebula
  • ½ szklanki zmiksowanych płatków owsianych
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis
  • Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce. Liście umyć, sparzyć, osuszyć i drobno posiekać.
  • Wymieszać ze startymi ziemniakami, cebulą i płatkami owsianymi. Doprawić solą i pieprzem.
  • Placki nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na rumiano.

Więcej smakowitych inspiracji znajdziecie w książce Małgorzaty Kalemby-Drożdż "Pyszne chwasty. 142 przepisy na dania z chwastów"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Placki ziemniaczane z zielskiem. Prosty przepis na letnią kolację
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1w273c

Podziel się opinią

1
Share
d1w273c
d1w273c
d1w273c
d1w273c
Więcej tematów
d1w273c