Trwa ładowanie...
d1994uj
d1994uj

Placki twarogowe z mąką ryżową. Smacznie i szybko

Przepis

Takie placuszki możecie zrobić dla rodziny na śniadanie lub na obiad, można je również zapakować w pudełka i zabrać ze sobą do pracy czy do szkoły. Placuszki wychodzą pulchne i delikatne. Przepis poleca autorka bloga "Kulinarna Maniusia".

2.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Placki twarogowe z mąką ryżową. Smacznie i szybko
Kulinarna Maniusia
Składniki
  • 500 g twarogu półtłustego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 5 jajek
  • 3 łyżki cukru
  • 100 g mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej kokosowy do smażenia
  • owoce
Przepis

Do miski wkładamy twarożek, jogurt naturalny, cukier i żółtka. Wszystko razem miksujemy blenderem. Wsypujemy mąkę i ponownie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i na koniec dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oleju kokosowego i nakładamy łyżką porcję ciasta, lekko rozprowadzamy na kształt placka. Smażymy na niewielkim ogniu, pod przykryciem na rumiano z dwóch stron. Gotowe placki podajemy z owocami, możemy dodać jogurt, serek, masło orzechowe, miód lub syrop klonowy.

Placki twarogowe z mąką ryżową. Smacznie i szybko
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
1
Share
d1994uj
d1994uj
d1994uj
d1994uj
Więcej tematów
d1994uj