Placki kabaczkowe z szynką i pomidorami
Szybkie placuszki z sezonowych warzyw z dodatkiem szynki. Doskonale smakują zarówno solo, jak i z dipem ziołowym.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Jajka ubić, wymieszać z mąką. Dodać pokrojone pomidory, szynkę, wyciśnięty przez praskę czosnek.
- Kabaczka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcedzić sok. Dodać do masy.
- Masę wymieszać, dosolić, dopieprzyć, można dodać świeżej natki pietruszki.
- Kłaść placki na patelni i smażyć na złoto.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze