Trwa ładowanie...
dcgg2ka

Placek z marynowanym rabarbarem

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
dcgg2ka
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Składniki
  • Ciasto:
  • 150 g masła
  • 80 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • Sól
  • 250 g maki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
    • Kruszonka:
  • 100 g masła
  • 100g mąki
  • 100g mielonych migdałów
  • 20 g cukru
    • Rabarbar:
  • 1 kg rabarbaru
  • 2 laski wanilii lub cukier waniliowy z prawdziwa wanilią
  • 50 g cukru
  • 3 łyżka octu balsamicznego
Przepis

1. Rabarbar czyścimy i kroimy na małe kawałki.

2. Doprawiamy cukrem z prawdziwa wanilią i octem balsamicznym.

3. Rabarbar najlepiej odstawić na całą noc.

4. Zagniatamy wszystkie składniki na ciasto i wyklejamy spód tortownicy.

5. Na cieście rozkładamy rabarbar.

6. Robimy kruszonkę i posypujemy rabarbar.

7. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 60 minut w temperaturze 170 stopni C.

Przepis poleca "Księgowa w kuchni"

Placek z marynowanym rabarbarem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dcgg2ka
dcgg2ka
dcgg2ka
dcgg2ka
Więcej tematów
dcgg2ka