Trwa ładowanie...
dbd2pjh
dbd2pjh

Piers z kurczaka z pieczarkami i serem topionym

Przepis
5.0
(4 głosy)
Oceń:
Piers z kurczaka z pieczarkami i serem topionym
Składniki
  • -piersi z kurczaka,
  • - 6-8 średnich pieczarek,
  • - ser topiony kremowy - kostka,
  • - śmietana,
  • - olej,
  • - sól,
  • - pieprz,
  • - można dodać również przyprawy do kurczaka
Przepis

Pieczarki obieramy ze skorki, kroimy w plasterki, dusimy na oleju 5-10 minut. Nastepnie kladziemy piersi z kurczaka i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, dodajemy rowniez sol i pieprz. Pod koniec kroimy ser topiony w gruba kostke, dodajemy do kurczaka. Kiedy ser sie roztopi dodajemy smietane, ilosc uzalezniona od konsystencji sosu, jaki chcemy uzyskac.

Przepis dodał użytkownik Goplana

dbd2pjh

Podziel się opinią

Share
dbd2pjh
dbd2pjh
dbd2pjh
dbd2pjh