Pierś kurczaka zapiekana w boczku. Prosty przepis na pyszne roladki
Roladki z piersi kurczaka w boczku są miękkie i aromatyczne. Doskonale sprawdzą się na obiad, przekąskę do pracy czy na imprezę. Przygotowanie roladek jest bardzo proste, dlatego poradzą sobie z nimi nawet osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 5 pojedynczych filetów z kurczaka
- 16 podłużnych plastrów boczku parzonego
- 135 g serka śmietankowego z ziołami
- 4 plastry żółtego sera
- 3 papryki różnokolorowe jalapeno
- 1 łyżka przyprawy do kurczaka
- sól
Przepis
- Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w plastry. Doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
- Po dwa paski boczku rozkładam, układam na boczku plaster mięsa, smaruję jedną łyżką serka, następnie układam połowę plasterka sera.
- Papryczki myję, osuszam, usuwam nasiona i kroję w podłużne paski. Papryczki układam po trzy paski różnego koloru na serze.
- Mięso owijam boczkiem w kształcie roladki.
- Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl