Trwa ładowanie...
d18m55u
07-10-2014 13:25

PIECZONA GĘŚ Z TRUFLOWYMI ZIEMNIAKAMI

Przepis
4.4
(5 głosów)
Oceń:
d18m55u
Składniki
  • 1200 g fioletowych (truflowych) ziemniaków
  • gęś
  • 2 średnie czerwone cebule
  • garść suszonych śliwek
  • 1 łyżka rodzynków
  • olej
  • tymianek
  • łyżka masła
  • natka pietruszki
  • pestki z połowy granatu
  • sól do smaku
Przepis

Gęś natrzeć solą, czosnkiem, odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki.Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Do naczynia żaroodpornego wlać olej, niepełną szklankę wrzątku, włożyć mięso, dodać cebulę, suszone śliwki i rodzynki. Na mięsie położyć wiórki masła. Wstawić do piekarnika i piec 70-80 min, polewając sosem. Ziemniaki dokładnie umyć, pokroić w ćwiartki, skropić olejem, doprawić tymiankiem. W połowie pieczenia dodać fioletowe ziemniaki. Po wyjęciu z piekarnika posolić ziemniaki i po lekkim przestudzeniu udekorować danie pestkami granatu i pietruszką.

Przepis dodał użytkownik Lidia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18m55u
d18m55u
d18m55u
Więcej tematów
d18m55u