Trwa ładowanie...
dzfaool
26-07-2009 18:41

Pieczeń wieprzowa

Przepis
3.0
(5 głosów)
Oceń:
dzfaool
Składniki
  • 2 kg wieprzowiny od szynki
  • 1 cebula
  • kminek
  • majeranek
  • pieprz
  • sól
  • smalec
Przepis

Mięso umyć, natrzećsolą ,pieprzem i majerankiem, posypać kminkiem.Odstawić na kilka godzin do chlodnego pomieszczenia.Potem zrumienić na smalcu na patelni. Włożyć do garnka lub brytfanny ,dodać cebulę ,podlać wrzątkiem i dusić do miękkości..Co jakiś czas mięso obracać,aby się równo przyrumieniło.Wytworzony sos zagęścić mąką , mięso pokroić w plastry i włożyć z powrotem do sosu.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dzfaool
dzfaool
dzfaool
Więcej tematów
dzfaool