Trwa ładowanie...
d4ix5ev
26-07-2009 18:41

Pieczeń wieprzowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4ix5ev
Składniki
  • 2 kg wieprzowiny od szynki
  • 1 cebula
  • kminek
  • majeranek
  • pieprz
  • sól
  • smalec
Przepis

Mięso umyć, natrzećsolą ,pieprzem i majerankiem, posypać kminkiem.Odstawić na kilka godzin do chlodnego pomieszczenia.Potem zrumienić na smalcu na patelni. Włożyć do garnka lub brytfanny ,dodać cebulę ,podlać wrzątkiem i dusić do miękkości..Co jakiś czas mięso obracać,aby się równo przyrumieniło.Wytworzony sos zagęścić mąką , mięso pokroić w plastry i włożyć z powrotem do sosu.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ix5ev
d4ix5ev
d4ix5ev
Więcej tematów
d4ix5ev

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj