- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- Makaron Penne Rigate 200 g
- Pół ząbka czosnku
- Suszone pomidory w oleju 100 g
- Parmezan 100 g
- Orzeszki pinii 20 g
- Chili pepperoni ¼
- Sól, cukier, pieprz
- Oliwa z oliwek
Przepis
Do misy blendera wkładamy pomidory, tarty parmezan, czosnek, chili i orzeszki. Dodajemy odrobinę oliwy i miksujemy na pastę, po czym doprawiamy solą cukrem i pieprzem.
Makaron gotujemy według wskazówek producenta, po czym odcedzamy odlewamy i jeszcze gorący, mieszamy z pesto i odrobiną pozostałej wody. Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl