Trwa ładowanie...
d4393tx
17-04-2014 16:46

Pasta z zielonego groszku i tofu z dodatkiem mięty

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4393tx
Składniki
  • 400 g mrożonego groszku
  • 1 kostka tofu naturalnego Polsoja
  • 4-5 gałązek mięty
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól i biały pieprz do smaku
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta chilli
Przepis

1. Zamrożony groszek wrzucić do gotującej się wody i gotować ok.6 minut.
2. Groszek odcedzić, zostawiając trochę wody z gotowania, a następnie dodać pokrojone na kilka kawałków tofu, liście mięty, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
3. Całość zmiksować, dolewając w razie potrzeby wody, w której gotował się groszek (ma powstać gładki krem).
4. Podawać ze świeżym pieczywem lub jako dip do warzyw.

Przepis dodał użytkownik gerda

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4393tx
d4393tx
d4393tx
Więcej tematów
d4393tx

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj