Trwa ładowanie...
d1wx2gq
d1wx2gq

Parówki zapiekane z serem i szynką. Sprawdzony sposób na szybkie śniadanie

Przepis

Wspaniały pomysł na śniadanie zimą, aby rozgrzać brzuchy. Zwłaszcza jeśli znudziła ci się już tradycyjna jajecznica. Parówki zrobicie szybko i posmakują całej rodzinie. Pamiętajcie, że warto czytać etykiety przy ich zakupie i wybierać tylko te dobrej jakości, czyli z dużą zawartością mięsa. Uzupełnij śniadanie o pełnoziarnisty chleb i kawę zbożową z mlekiem. To świetne rozwiązanie na najważniejszy posiłek dnia!

2.3
(3 głosy)
Oceń:
d1wx2gq
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Parówki zapiekane z serem i szynką
123RF
Składniki
  • opakowanie parówek z szynki
  • kawałek sera żółtego
  • kilka plasterków szynki szwarcwaldzkiej (tyle, ile parówek)
  • łyżka musztardy
Przepis

Parówki nacinamy wzdłuż, ale ich nie przecinamy i zostawiamy końce w całości. Ser kroimy na prostokątne kawałki. Dłońmi delikatnie rozszerzamy środek parówki i smarujemy musztardą. Wciskamy kawałki sera i zawijamy szynką.

Parówki układamy w naczyniu do zapiekania i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Parówki pieczemy przez 20 minut.

Parówki zapiekane z serem i szynką. Sprawdzony sposób na szybkie śniadanie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1wx2gq

Podziel się opinią

5
1
Share
d1wx2gq
d1wx2gq
d1wx2gq
d1wx2gq
d1wx2gq