Trwa ładowanie...
d2pfk76
d2pfk76

Papryka faszerowana kuskusem z fasolką szparagową

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Składniki
  • czerwone, okrągłe papryki 2szt.
  • fasolka szparagowa żółta Hortex 100g
  • kuskus 1 szklanka
  • oliwa 4 łyżki
  • sos sojowy 1 łyżeczka
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • pomidorki koktajlowe 4 sztuki
  • tofu 100g
  • świeża bazylia pęczek
  • bulion warzywny
  • mieszanka sałat Fit&Easy
  • sól i pieprz
  • papier do pieczenia Saga
Przepis

Papryki kroimy na pół, zachowując ogonki. Usuwamy gniazda nasienne. Wnętrza połówek solimy. Kuskus zalewamy wrzącym bulionem tak, aby powierzchnia płynu było ok 1-2 cm ponad powierzchnią kaszy. Tofu kroimy w małą kostkę, zalewamy sosem sojowym i łyżką oliwy. Odstawiamy na 10 minut. Posiekane cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce oliwy. Bazylię siekamy, zostawiając kilka listków do dekoracji. Fasolkę szparagowa Hortex krótko obgotowujemy. Łączymy kuskus, bazylię, czosnek, cebulę, fasolkę i tofu. Nakładamy do połówek papryki, układamy na papierze Saga, na wierzchu układamy pomidorki, skrapiamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i zapiekamy ok 30 minut. Podajemy z mixem sałat Fit&Easy.


Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.

Podziel się opinią

Share
d2pfk76
d2pfk76
d2pfk76
d2pfk76