Trwa ładowanie...
dcngt2w
31-12-2014 14:01

Paluszki z ciasta francuskiego z serem i przyprawami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dcngt2w
Składniki
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    • ok. 100g sera żółtego drobno startego
    • 1 żółtko
    • do smaku opcjonalnie: papryka chili w proszku, kminek, sezam
Przepis

Rozwinięte ciasto francuskie pokroić na paski szerokości 1,5 cm. Posmarować roztrzepanym żółtkiem, posypać serem. Całość zwinąć w rulonik, ułożyć na papierze do pieczenia i doprawić przyprawami wedle uznania.

Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do 200 stopni C. - najlepiej na termoobiegu.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dcngt2w
dcngt2w
dcngt2w
Więcej tematów
dcngt2w

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj