Obłędne kokosanki. Idealne do kawy
Leciutkie, kokosowe ciasteczka, które zna chyba każdy. Są bardziej miękkie, delikatniejsze… Dla lubiących kokosa chyba idealny wybór. Świetnie sprawdzą się na szybką przekąskę. Przepis od Cukrowej Wróżki.
Na dużą blachę kokosanek:
- 3 białka
- 200 g cukru
- 100 g wiórków kokosowych
- 2 łyżki bułki tartej
Białka ubijamy. Kiedy zaczną się robić sztywne i lśniące, dosypujemy cukier i dalej ubijamy. Do sztywnej piany dodajemy wiórki i bułkę, delikatnie mieszamy. Łyżką kładziemy kupki ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 175 stopniach około 15-20 minut, aż zaczną się zezłacać.
Zobacz też: Słodka pizza z masłem orzechowym i czekoladą
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl