Obfita pieczonka z ogniska
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- • 50 g boczku duńskiego wędzonego ZM Pekpol
- • 1 karkówka w marynacie ZM Pekpol
- • 6 ziemniaków
- • 2 cebule
- • 3 ząbki czosnku
- • 2 marchewki
- • Liść laurowy
- • Kilka ziarenek ziela angielskiego
- • Sól, pieprz
- • Liść białej kapusty
Na dnie garnka ułożyć liść kapusty (inaczej pieczonka może się przypalić). Wszystkie pozostałe składniki pokroić w kostkę i ułożyć w garnku. Garnek przykryć i piec nad ogniem około godziny. Smacznego!
Przepis dodał użytkownik gastrosfera
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze