WAŻNE
TERAZ

Znany lekarz oskarżony. Ujawniał wrażliwe informacje

Nowa rzeczywistość restauracji, czyli OuiChef.pl, For Rest Projekt i Food Service w służbie dla gastronomii

– Dokładnie 3.04 wystartowaliśmy z nową sekcją na stronie OuiChef.pl, informującą o bieżących sprawach dotyczących koronawirusa, a także agregującą porady pomocowe dla gastronomii przygotowane we współpracy z współinicjatorem akcji "For Rest Projekt" – mówi Agata Godlewska, redaktor naczelna magazynu "Food Service".

Nowa rzeczywistość restauracji, czyli  OuiChef.pl, For Rest Projekt i Food Service w służbie dla gastronomii
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

Artykuł sponsorowany

- Naszym wspólnym celem jest bezpośrednia pomoc restauracjom w wyjątkowo trudnej sytuacji, w jakiej się znalazły – dodaje Agata Godlewska.

Wsparcie dla branży gastronomicznej

"Gastronomia w czasach pandemii" to zakładka na stronie OuiChef.pl, oferująca pomoc online, a docelowo także telefoniczną i osobistą przez zespół specjalistów, którzy zapewnią szybkie i profesjonalne wsparcie restauratorom szczególnie dotkniętym ekonomicznymi skutkami pandemii.

Zainteresowani będą mogli za pośrednictwem specjalnego formularza umieszczonego w zakładce przesłać pytania, z którymi sami nie są w stanie sobie poradzić. Co prawda, wiele odpowiedzi czy wskazówek można znaleźć w internecie, ale nie każdy ma czas i siły, by w obecnej sytuacji zająć się takimi poszukiwaniami.

– Dlatego też konsultanci z For Rest Projekt, wspólnie z OuiChef.pl będą agregować odpowiedzi na aktualne pytania, weryfikować kwestionariusze, poszukiwać odpowiednich specjalistów i konsultantów, współtworzyć artykuły eksperckie. For Rest Projekt odpowiedzialny jest również za bezpośredni kontakt z potrzebującymi podmiotami branży gastronomicznej – precyzuje Marcin Koch, restaurator i biznesmen.

Porady w jednym miejscu

Dzięki sekcji "Gastronomia w czasach pandemii" w portalu OuiChef.pl restauratorzy będą mogli w jednym miejscu uzyskać informacje i porady prawne m.in. od Michała Włodarczyka, adwokata w zespole prawa pracy Kancelarii BSJP Brockhuis Jurczak Prusak Sroka Nilsson. Pomoc będzie można uzyskać w takich obszarach jak: Finanse (np. jak negocjować zobowiązania, gdzie szukać wsparcia finansowego), Pracownicy (np. komunikacja, redukcje, umowy), Pomoc psychologiczna (sposoby na rozsądne działanie w sytuacji stresu czy paniki), oraz dowiedzieć się, jak mimo trudnych warunków zbudować plan na przyszłość lub wyjście z biznesu. W nowej sekcji zamieszczone będą także najświeższe wiadomości i zalecenia rządowe związane z pandemią koronawirusa w Polsce, które zostaną opatrzone komentarzami restauratorów i redakcji "Food Service".

Zainteresowani będą mogli także skorzystać z konsultingu, w ramach którego eksperci będą doradzać przy planowaniu i optymalizacji wydatków, a także wesprą pomysłami i sposobami, jak sobie radzić biznesowo mimo obostrzeń, na przykładach działań innych firm na rynku.

– Eksperci, z którymi nawiązaliśmy współpracę, oraz cała nasza redakcja/wydawnictwo realizuje inicjatywę pro bono. Zrobimy wszystko co w naszej mocy, aby pomóc branży we wszystkich kwestiach związanych z funkcjonowaniem restauracji w tych trudnych czasach – podsumowuje Godlewska

– Czujemy się częścią społeczności gastro, dlatego chcemy zapewnić branży jak najbardziej merytoryczne wsparcie – dodaje.

W nowej sekcji dodane zostanie również miejsce, w którym opiszemy działania producentów i firm, mające na celu pomoc restauracjom. Poruszymy takie kwestie jak m.in. odroczenie lub zawieszenie płatności czy darmowe zatowarowanie.

Wydanie specjalne

Najbliższe wydanie magazynu "Food Service" będzie wydaniem specjalnym, w całości poświęconym pandemii koronawirusa i jej wpływowi na branżę gastronomiczną. Autorzy, w swoich stałych rubrykach nawiążą do aktualnej sytuacji i skutków, jakie niesie ona dla restauracji. Takie działy jak Zarządzanie, Marketing, Sztuka obsługi czy nawet felietony stanowić będą merytoryczne wsparcie dla właścicieli i innych osób związanych z prowadzeniem lokali gastronomicznych. W numerze specjalnym znajdą się także porady prawne oraz specjalne redakcyjne podsumowania aktualnej sytuacji w poszczególnych sektorach rynku gastro, takich jak: delivery, fine dining czy akcje pomocowe organizowane przez i dla restauracji.

25 proc. z całkowitych wpływów z reklam do numeru specjalnego "Food Service" (bez podnoszenia ich cen i niezależnie od tego, czy wpływy pokryją koszty wydawnicze) przekażemy na zakup posiłków w restauracjach dowożących je do szpitali.

Artykuł sponsorowany

Wybrane dla Ciebie

Najzdrowsze grzyby. Zwłaszcza seniorzy powinni zajadać
Najzdrowsze grzyby. Zwłaszcza seniorzy powinni zajadać
Wymiata toksyny z organizmu jak miotełka. Latem jest najzdrowsza i najsmaczniejsza
Wymiata toksyny z organizmu jak miotełka. Latem jest najzdrowsza i najsmaczniejsza
W upały pijemy ją litrami. Nie mamy świadomości, że działa jak trucizna
W upały pijemy ją litrami. Nie mamy świadomości, że działa jak trucizna
Większość myśli, że są zdrowe. Dietetyk załamuje ręce, kiedy Polacy sięgają po te produkty
Większość myśli, że są zdrowe. Dietetyk załamuje ręce, kiedy Polacy sięgają po te produkty
Gdy zobaczę w sklepie, od razu ją kupuję. Reguluje ciśnienie i pomaga stracić zbędne kilogramy
Gdy zobaczę w sklepie, od razu ją kupuję. Reguluje ciśnienie i pomaga stracić zbędne kilogramy
Dodaj do wody i pij rano. Od razu poczujesz się lepiej i nawodnisz organizm
Dodaj do wody i pij rano. Od razu poczujesz się lepiej i nawodnisz organizm
Te osoby powinny unikać bobu. Może być dla nich toksyczny
Te osoby powinny unikać bobu. Może być dla nich toksyczny
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać