Trwa ładowanie...
d4930d2
02-07-2017 09:04

Naleśniki cytrynowo-kokosowe bez cukru

Przepis

Naleśniki bez jajek? To możliwe, jeśli wykorzystamy kilka sztuczek na zastąpienie tego składnika. Poniższy przepis nie zawiera glutenu i cukru, a naleśniki i tak wyjdą pyszne i słodkie.

d4930d2
3.6
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

www.szczesliwibezcukru.pl
Źródło: www.szczesliwibezcukru.pl
Składniki
  • mleko (np. roślinne niesłodzone),
  • mąka (np. bezglutenowa),
  • woda,
  • sok z całej lub połówki cytryny,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki zmielonych wiórków kokosowych.
  • garść daktyli – przepłukane, namoczone, odcedzone i zmiksowane,
  • 300 gramów tofu,
  • sok z 3/4 cytryny,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych,
  • 1 łyżka siemienia lnianego.
Przepis

Składniki na ciasto połączyć w takich proporcjach, aby uzyskać masę o odpowiedniej konsystencji i smażyć na niewielkiej ilości oleju. Tofu rozgnieść widelcem i dodać do niego zmiksowane daktyle oraz wiórki, sok z cytryny i zmielone siemię lniane. Nadzienie nałożyć na usmażone naleśniki i złożyć lub zrolować.
Zobacz także: domowa czekolada bąbelkowa

Zobacz wideo: Monika Mrozowska poleca zdrowe słodycze

Naleśniki cytrynowo-kokosowe bez cukru
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Wyłączono komentarze

Jako redakcja Wirtualnej Polski doceniamy zaangażowanie naszych czytelników w komentarzach. Jednak niektóre tematy wywołują komentarze wykraczające poza granice kulturalnej dyskusji. Dbając o jej jakość, zdecydowaliśmy się wyłączyć sekcję komentarzy pod tym artykułem.

Paweł Kapusta - Redaktor naczelny WP
Paweł KapustaRedaktor Naczelny WP
d4930d2
d4930d2
d4930d2
d4930d2
Więcej tematów
d4930d2