Naleśniki a’la Bounty. Dla małych i dużych łasuchów
Puszyste czekoladowe naleśniki z kokosowym kremem to pyszny pomysł na obiad lub podwieczorek. Przepis z bloga "zGotowana Paula".
Paulina Kryjom
Naleśniki:
- 1 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 1/3 szklanki mleka
- 2 łyżki ciemnego kakao
Krem kokosowy:
- 500 g mielonego twarogu z wiaderka
- cukier puder do smaku
- 3-4 łyżki wiórków kokosowych
Przepis
Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Wsypać suche składniki do miski, wbić jajka, dodać olej i mleko. Całość zmiksować, wyjdzie gęste ciasto. Patelnię rozgrzać, usmażyć naleśniki. Wyjdą dość grube i puszyste.
Przepis
Twaróg wymieszać z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Przełożyć naleśniki kremem i zwijać w ruloniki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl