Najzdrowsze żółte warzywa i owoce
Pozytywny wpływ na organizm
Usprawniają pracę mózgu, zawierają dobroczynne witaminy, korzystnie wpływają na wzrok, działają pobudzająco na organizm, pomagają ukoić nerwy, poprawiają nastrój, a przy tym spowalniają procesy starzenia. Warto jeść żółte warzywa i owoce! Wybraliśmy te najzdrowsze.
Usprawniają pracę mózgu, zawierają dobroczynne witaminy, korzystnie wpływają na wzrok, działają pobudzająco na organizm, pomagają ukoić nerwy, poprawiają nastrój, a przy tym spowalniają procesy starzenia. Warto jeść żółte warzywa i owoce! Wybraliśmy te najzdrowsze.
Cytryna
Cytryna działa antybakteryjnie. W składzie ma witaminę C (sok i miąższ z jednego 100-gramowego okazu zawiera 31 mg kwasu askorbinowego), witaminy z grupy B i witaminę PP. Jej skórka w naturalny sposób obniża ciśnienie krwi. Badania dowiodły, że spożywanie cytryny może pomóc zwalczyć komórki nowotworowe. Owoce oczyszczają organizm z toksyn i usprawniają przemianę materii. Picie wody z cytryną wzmacnia odporność, dodaje energii po przebudzeniu i korzystnie wpływa na wygląd skóry. Taką miksturę warto spożywać na czczo.
EPN/mmch/kuchnia.wp.pl