Najlepsze na świecie brownie. Kochasz czekoladę? Musisz znać ten przepis
Mokre i gęste ciasto czekoladowe, które wielbią mieszkańcy Ameryki. Trudno sobie wyobrazić lepszy deser dla miłośników czekolady. Brownie podajemy z kulką lodów waniliowych albo z solidną porcją bitej śmietany i owocami - mogą być świeże lub w postaci musu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Czekoladę i masło rozpuszczamy w garnku. Ubijamy pianę z jajek, mieszamy ją delikatnie z cukrem i proszkiem.
- Do misy wsypujemy mąkę, zalewamy ją czekoladowo-mlecznym roztworem, dodajemy ubite białka, orzechy - całość mieszamy (można też dodać żółtka,ale niekoniecznie).
- Kiedy powstanie jednolita, puszysta masa, wlewamy ją na blaszkę wyłożoną folią aluminiową.
- Ciasto pieczemy około 40 min. w temp. 180 C. Po upieczeniu kroimy w kwadratowe ciastka.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze