Nadziewane ziemniaki. Szybki obiad za grosze
Faszerowane ziemniaczki to świetny pomysł na obiad. Smakują zarówno solo, jak i jako dodatek do pieczonego mięsa. Przepis jest prosty i szybki. Wypróbujcie koniecznie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Ziemniaki gotować 15 minut, naciąć nożem, wyciąć część miąższu, pokroić w kostkę.
- Brokuły umyć, podzielić na różyczki, gotować 5 minut, osączyć. Paprykę umyć, drobno pokroić. Cebulkę posiekać drobno ze szczypiorkiem.
- W nacięte ziemniaki włożyć małe różyczki brokułów, posypać papryką i cebulką.
- Ser zetrzeć, wymieszać z rozmąconym jajkiem, sos położyć na nadzianych ziemniakach.
- Na blasze położyć aluminiową folię, ułożyć ziemniaki, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C na 15 minut, żeby stały się miękkie, a ser się rozpuścił. Posypać ziołami.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze