Na mroźne wieczory. Najlepsze zestawy do grzanego wina

Grzane wino to jeden z najpopularniejszych napojów wyskokowych, kiedy na dworze zapanuje zimowy klimat. Najlepiej smakuje, gdy za oknem pada śnieg, a w kominku powoli spala się drewno. Taka atmosfera to połowa sukcesu. Drugą jest stylowa i kameralna zastawa dobrana zgodnie z własnym wyczuciem gustu. Mamy dla was kilka ciekawych propozycji.

Grzane wino to świetna propozycja na zimowe wieczory.
Źródło zdjęć: © Pixabay.com

Unikatowe kubki do grzanego wina od Dedekor wykonano z najwyższej jakości ceramiki. Są odporne na stłuczenia i obicia, dzięki czemu można bez obaw myć je w zmywarce. W przeciwieństwie do chińskich podróbek nie zawierają żadnych szkodliwych związków chemicznych. Ich największym atutem jest wyjątkowe wzornictwo, które nawiązuje do kameralnego góralskiego stylu. W zestawie razem z kubkami zamówicie również elegancki podgrzewacz.

Zestaw GLU marki XD Design to jedna z najładniejszych propozycji wśród zestawów do grzanego wina. W środku znajdziecie drewniany podgrzewacz wykonany w bardzo zgrabnym minimalistycznym stylu oraz szklaną karafkę i dwie szklaneczki termiczne o podwójnych ściankach. Jego dodatkowym atutem jest wielofunkcyjność. Kiedy bowiem miną największe mrozy, a na dworze znowu zrobi się ciepło, zestaw może służyć do serwowania zimnych napojów. Zapakowany w eleganckie pudełko stanowi pomysł na wyjątkowy prezent dla najbliższych.

Oto jedna z najbardziej uroczych propozycji. Zestaw Kera Ceramika to sześć starannie wykonanych z ceramiki elementów. W środku znajdziecie podwójny podgrzewacz, dwa kubki do grzanego wina, dzbanek, duży podgrzewacz na dzbanek, a wszystko to zapakowane w pudełko prezentowe wypełnione naturalną wełną drzewną oraz zwieńczone czerwoną kokardą. To doskonałe rozwiązanie na praktyczny prezent.

Jeśli macie już karafkę i podgrzewacz to nie pozostaje nic innego, jak dobrać do nich idealny zimowy kubek. Mamy dla was przepiękne kubeczki SAGAFORM z wzorami nawiązującymi do tradycyjnych światecznych symboli. Znajdziecie na nich choinki, serduszka i bombki - wszystkie w ciepłych i miłych dla oka kolorach.

Wybrane dla Ciebie

Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji