Mini pączki z bananami. Szybki dodatek do kawy
Choć do karnawału jeszcze dużo czasu, już teraz proponujemy przepis na szybkie mini pączusie. Są mięciutkie i delikatne w środku i nie zawierają ani grama cukru. Słodki smak zawdzięczają dodatkowi dojrzałych bananów.
Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 2 obrane dojrzałe banany
- 120 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 175 ml mleka
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Przepis
W misce rozgnieć widelcem banany. Dodaj mąkę, jajko, cynamon, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszaj wszystkie składniki, by nie było grudek. w rondelku lub głębokim patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj porcje ciasta. Smaż przez 2-3 minuty, aż będą złoto-brązowe. Odsącz na papierowym ręczniku. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl