Matcha blondies. Ekspresowe ciacho do kawy
Blondies to przeciwieństwo brownie. Zamiast ciemnej czekolady, używamy białej. Autorka bloga "Cukrowa wróżka" poszła o krok dalej, dodając herbatę matcha. Efekt jest przepyszny. .
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia amerykańska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 150 g masła
- 150 g białej czekolady
- 2 jaja
- 3/4 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 2 płaskie łyżeczki matchy
Przepis
Masło roztapiamy ze 100 g białej czekolady. Odstawiamy na 5 minut, po czym dodajemy resztę składników i mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Pozostałą czekoladę siekamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy czekoladą. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl