Małgorzata Rozenek, beza i sałatka jarzynowa
Małgorzata Rozenek-Majdan to uosobienie perfekcyjnej pani domu. Wie, jak zorganizować rodzinne posiłki, upiec perfekcyjną bezę i zadbać o atmosferę przy stole. Prezenterka potrafi także dostrzec problemy potrzebujących i regularnie włącza się w akcje społeczne. Gotowa jest działać i nie boi się wyzwań. Również tych kulinarnych i ekstremalnych!
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Dobra gospodyni wie, że to jedzenie przy jednym stole, rozmowy nad kubkiem herbaty i wspólne gotowanie zbliżają najbardziej. Nic dziwnego, że w swoim domu rodzinnym Małgorzata Rozenek dba o te aspekty.
- Kuchnia jest bardzo ważnym miejscem w naszym domu. Tam toczy się duża część naszego życia. Uwielbiam chwile, gdy moi synowie - Staś i Tadzio - pomagają mi w przygotowaniu posiłków. Dla mnie liczy się to, żeby moje propozycje na śniadanie, obiad czy kolację były nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe. Szczególną uwagę zwracam na to, żebyśmy wszyscy jedli energetyczne śniadania. Jeśli chodzi o posiłki w ciągu dnia, to zauważyłam, że większość ludzi rezygnuje z zup, a to duży błąd. Potrawy tego typu to wspaniały sposób na to, żeby od wewnątrz nawodnić organizm - mówi w rozmowie z WP Kuchnia.
Małgosia należy do grona zagorzałych wielbicieli polskich tradycji i polskiej kuchni. Jak się okazuje najbardziej tęskni nie do wymyślnych francuskich deserów czy owoców morza, a do polskiego klasyku z warzyw.
- Danie, do którego mam szczególny sentyment, to sałatka jarzynowa. Zawsze moja mama podawała ja na święta i szczególne okazje. Tak jest do dzisiaj - zdradza prezenterka.
W specjalnym odcinku "Gotowanie z przesłaniem" w akcji "Cooking Challenge" Małgorzata Rozenek-Majdan przygotowała mini beziki, a następnie z udekorowanymi babeczkami błądziła po lesie... Poniższe wideo zdradza, dlaczego i kogo poczęstowała swoimi pysznościami.
Trwa ładowanie wpisu: facebook
"Cooking Challenge" to projekt, w którym gotowanie staje się sposobem na zrobienie czegoś dobrego i wyrażenie emocji. Nazwa akcji nie bierze się znikąd, gdyż jej istotą jest podjęcie niełatwego, wyzwania związanego ze zrobieniem czegoś dobrego dla innych i wyrażenie tego poprzez gotowanie. Każdy bohater, na kanwie indywidualnej historii, tworzy emocjonalny i społecznie użyteczny przekaz, który stanowi cel jego obecności w akcji. Każdy odcinek, dostępny na Youtube, Facebooku i stronie akademiasmaku.pl, to spotkanie z inną osobą i innym tematem.
- Zdecydowałam się przyjąć zaproszenie do Cooking Challenge od wyjątkowej kobiety Anny Ojer, która robi rzecz niezwykła: razem
z mieszkańcami Wawra założyła inicjatywę "Sos Mieszkańcy Wawra - Rodzicom z Centrum Zdrowia Dziecka". Taka postawa wymaga podziwu
i rozgłosu, wiec nie wahałam się ani minuty i od razu zdecydowałam się spotkać z Anią, żeby podziękować ludziom, który bezinteresownie pomagają innym – mówi Małgorzata Rozenek-Majdan.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.