Trwa ładowanie...
d2ncv0u
09-07-2015 01:06

Makaron z jagodami

Przepis
4.5
(4 głosy)
Oceń:
d2ncv0u
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 250 g makaronu typu świderki
  • 500 g jagód lub borówek amerykańskich
  • 250 g słodkiej śmietanki 18%
  • cukier
  • listki mięty lub borówek do dekoracji
Przepis

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Borówki myjemy, wrzucamy do wysokiego naczynia, dodajemy cukier i blendujemy. Następnie dodajemy śmietanę i delikatnie mieszamy. Ugotowany makaron odcedzamy, wykładamy na talerz i polewamy sosem z borówek. Możemy udekorować listkami świeżej bazylii. Polecamy wypróbowanie przepisu również z innymi owocami np. truskawkami.

Makaron z jagodami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ncv0u
d2ncv0u
d2ncv0u
d2ncv0u
Więcej tematów
d2ncv0u