Trwa ładowanie...
d3nd5z1
10-09-2015 22:39

Makaron z brokułami i migdałami

Przepis
4.5
(4 głosy)
Oceń:
d3nd5z1
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 400 g makaronu
  • 1 łyżka oleju
  • 450 g brokułów
  • 70 g drobno startego żółtego sera (np. cheddar)
  • 50 g masła
  • 50 g posiekanych migdałów
  • sól do smaku
Przepis

Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu, a następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i skrapiamy olejem.

Brokuły wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy aż zrobią się miękkie, a następnie również odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Odsączone brokuły kroimy drobno i mieszamy z migdałami, serem i solą.

Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wkładamy makaron i przykrywamy go brokułami. Pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Makaron z brokułami i migdałami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3nd5z1
d3nd5z1
d3nd5z1
d3nd5z1
Więcej tematów
d3nd5z1