- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 500 g makaronu typu kolanka
- 300 ml passaty pomidorowej
- kilka listków świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suchej bazylii
- 200 g kiełbasy
- 150 g startego sera mozzarella do zapiekania
- sól i pieprz
Przepis
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany przełożyć do wysokiego naczynia żaroodpornego i wymieszać z passatą. Dodać bazylię (posiekaną lub rozgniecioną suszoną), doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, wymieszać, a na wierzch posypać serem. Zapiec w piekarniku przez ok. 20 minut w 190 stopniach C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl