Makaron w sosie pomidorowym z kiełbasą i serem
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 500 g makaronu typu kolanka
- 300 ml passaty pomidorowej
- kilka listków świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suchej bazylii
- 200 g kiełbasy
- 150 g startego sera mozzarella do zapiekania
- sól i pieprz
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany przełożyć do wysokiego naczynia żaroodpornego i wymieszać z passatą. Dodać bazylię (posiekaną lub rozgniecioną suszoną), doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, wymieszać, a na wierzch posypać serem. Zapiec w piekarniku przez ok. 20 minut w 190 stopniach C.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze