Magda Gessler zdradziła swój trik na obłędny czerwony barszcz. Ten składnik w Wigilię może zaskoczyć
Magda Gessler podzieliła się z fanami swoim trikiem na pyszny barszcz. Choć nie stosuje go w Wigilię, przyznaje, że dzięki niemu smak zupy jest obłędny.
Restauratorka opublikowała na swoim profilu na Instagramie nagranie, na którym przygotowuje czerwony barszcz. Zdradziła, że ocet lubi zastępować pewnym niecodziennym składnikiem.
Magda Gessler zdradziła świąteczny trik
Magda Gessler na filmiku przyrządza pyszny, świąteczny barszcz. Przygotowuje swoje danie na tle przepięknie ozdobionej kuchni, od której ciężko oderwać wzrok.
"Jaki się kolor robi, prawie jak krew. Jak się teraz zagotuje to wszystko, to ochrzcimy to octem" – słyszymy. "Ja w ogóle, kiedy to nie jest barszcz wigilijny, dodaję malin przetartych. Wtedy naprawdę jest obłęd, zamiast octu są kwaśne maliny" – zdradza restauratorka.
Chociaż w okresie świątecznym Magda Gessler zastępuje maliny octem, zwolennicy ciekawych smaków z pewnością chętnie podaliby potrawę z owocami na wigilijnym stole.
To ciekawe urozmaicenie dla tradycyjnych metod przygotowywania barszczu. Maliny doskonale niwelują ziemisty posmak buraków, wzbogacając barszcz o owocową nutę. Zimą świeże maliny można zastąpić mrożonymi, które bez problemów znajdziecie w sklepach. Danie doskonale komponuje się z pierożkami z ciasta francuskiego z grzybowym farszem.
Trwa ładowanie wpisu: instagram
Zobacz także: Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Grażyna Wolszczak
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl