Magda Gessler zdradziła swój trik na obłędny czerwony barszcz. Ten składnik w Wigilię może zaskoczyć

Magda Gessler podzieliła się z fanami swoim trikiem na pyszny barszcz. Choć nie stosuje go w Wigilię, przyznaje, że dzięki niemu smak zupy jest obłędny.

Magda Gessler zdradziła swój sekret na fenomenalny barszcz
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Restauratorka opublikowała na swoim profilu na Instagramie nagranie, na którym przygotowuje czerwony barszcz. Zdradziła, że ocet lubi zastępować pewnym niecodziennym składnikiem.

Magda Gessler zdradziła świąteczny trik

Magda Gessler na filmiku przyrządza pyszny, świąteczny barszcz. Przygotowuje swoje danie na tle przepięknie ozdobionej kuchni, od której ciężko oderwać wzrok.

"Jaki się kolor robi, prawie jak krew. Jak się teraz zagotuje to wszystko, to ochrzcimy to octem" – słyszymy. "Ja w ogóle, kiedy to nie jest barszcz wigilijny, dodaję malin przetartych. Wtedy naprawdę jest obłęd, zamiast octu są kwaśne maliny" – zdradza restauratorka.

Chociaż w okresie świątecznym Magda Gessler zastępuje maliny octem, zwolennicy ciekawych smaków z pewnością chętnie podaliby potrawę z owocami na wigilijnym stole.

To ciekawe urozmaicenie dla tradycyjnych metod przygotowywania barszczu. Maliny doskonale niwelują ziemisty posmak buraków, wzbogacając barszcz o owocową nutę. Zimą świeże maliny można zastąpić mrożonymi, które bez problemów znajdziecie w sklepach. Danie doskonale komponuje się z pierożkami z ciasta francuskiego z grzybowym farszem.

Zobacz także: Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Grażyna Wolszczak

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Polacy nie znają, a jest smaczniejszy niż fasolka szparagowa. Kiedy zobaczysz na straganie, kup bez wahania
Polacy nie znają, a jest smaczniejszy niż fasolka szparagowa. Kiedy zobaczysz na straganie, kup bez wahania
Zamiast wylewać, pijesz wodę po kiszonych ogórkach? Takie mogą być skutki dla organizmu
Zamiast wylewać, pijesz wodę po kiszonych ogórkach? Takie mogą być skutki dla organizmu
Łatwo pomylić ją z pęczakiem. Nieoceniona dla mocnych stawów i trawienia bez problemów
Łatwo pomylić ją z pęczakiem. Nieoceniona dla mocnych stawów i trawienia bez problemów
To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Zamiast wrzucać do zupy, pokrusz i zaparz jak herbatę. Rozrusza leniwe jelita, naoliwi skrzypiące stawy
Zamiast wrzucać do zupy, pokrusz i zaparz jak herbatę. Rozrusza leniwe jelita, naoliwi skrzypiące stawy
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna