Trwa ładowanie...

Magda Gessler zdradziła swój trik na obłędny czerwony barszcz. Ten składnik w Wigilię może zaskoczyć

Magda Gessler podzieliła się z fanami swoim trikiem na pyszny barszcz. Choć nie stosuje go w Wigilię, przyznaje, że dzięki niemu smak zupy jest obłędny.

Magda Gessler zdradziła swój trik na obłędny czerwony barszcz. Ten składnik w Wigilię może zaskoczyćŹródło: ONS.pl
d21fn19
d21fn19

Restauratorka opublikowała na swoim profilu na Instagramie nagranie, na którym przygotowuje czerwony barszcz. Zdradziła, że ocet lubi zastępować pewnym niecodziennym składnikiem.

Magda Gessler zdradziła świąteczny trik

Magda Gessler na filmiku przyrządza pyszny, świąteczny barszcz. Przygotowuje swoje danie na tle przepięknie ozdobionej kuchni, od której ciężko oderwać wzrok.

"Jaki się kolor robi, prawie jak krew. Jak się teraz zagotuje to wszystko, to ochrzcimy to octem" – słyszymy. "Ja w ogóle, kiedy to nie jest barszcz wigilijny, dodaję malin przetartych. Wtedy naprawdę jest obłęd, zamiast octu są kwaśne maliny" – zdradza restauratorka.

Chociaż w okresie świątecznym Magda Gessler zastępuje maliny octem, zwolennicy ciekawych smaków z pewnością chętnie podaliby potrawę z owocami na wigilijnym stole.

d21fn19

To ciekawe urozmaicenie dla tradycyjnych metod przygotowywania barszczu. Maliny doskonale niwelują ziemisty posmak buraków, wzbogacając barszcz o owocową nutę. Zimą świeże maliny można zastąpić mrożonymi, które bez problemów znajdziecie w sklepach. Danie doskonale komponuje się z pierożkami z ciasta francuskiego z grzybowym farszem.

Zobacz także: Hanna i przyjaciele. W kuchni Lis Grażyna Wolszczak

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d21fn19
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21fn19
Więcej tematów