Luksus restauracji zamknięty w puszce. Oto gotowe dania najwyższej jakości od marki Ed Red
Polacy coraz większą wagę przywiązują do jakości produktów spożywczych. Jak pokazuje raport Nielsen z 2021 pt. "Żywność Ekologiczna w Polsce", duże znaczenie dla konsumenta ma nie tylko wysoka jakość czy wartości odżywcze, ale też to, jak żywność wpływa na nasze zdrowie. Żyjąc w biegu, nie zawsze możemy pozwolić sobie na gotowy do spożycia posiłek z naturalnych składników. Odpowiedzią na to zapotrzebowanie są puszki Ed Red, opracowane i przygotowywane przez profesjonalnych kucharzy. W czym tkwi ich fenomen? To dania restauracyjne, które kucharze zamknęli w ekologicznych opakowaniach.
Puszki od nowa. Dania restauracyjne na wyciągnięcie ręki
Ręcznie produkowane dania Ed Red to zupełnie nowy pomysł na gotowe posiłki. Wygoda i praktyczność to jedno, ale główną rolę gra jakość składników i sposób przygotowania dań. Puszki Ed Red niewiele mają wspólnego z wojskowymi konserwami. Tu nie stosuje się konserwantów, a jedynie dobre składniki, przepisy szefa kuchni i tradycyjne receptury. Całość poddana jest procesowi sterylizacji, co sprawia, że produkty są naturalne i nie trzeba dodawać do nich żadnych sztucznych substancji, aby uzyskać 2 lata terminu ważności.
Dlaczego puszka?
Stosowana przez Ed Red puszka to opakowanie, które nie przepuszcza światła, jest lekkie, nie tłucze się, a jednocześnie pozwala przez długi czas zachować odżywcze i smakowe walory dania. Dzięki niemu produkty mają również długą (aż dwa lata) przydatność do spożycia. Metal i papier wykorzystane do stworzenia opakowania dań Ed Red podlegają recyklingowi. Dodatkowo, wewnętrzna warstwa została pokryta specjalnym lakierem, który uniemożliwia przenikanie metali do żywności.
- Dzięki tym rozwiązaniom nasi klienci mogą otrzymać gotowe, pyszne dania. Mogą je otworzyć i zjeść w każdych warunkach: w domu, w pracy, w podróży, na biwaku. Ed Red to gwarancja jakościowego jedzenia, które przygotowują doświadczeni kucharze – zapewnia Grzegorz Kłos, założyciel restauracji Ed Red i prezes Ed Red S.A.
Co w ofercie? Restauracja zamknięta w puszce
Puszki Ed Red to cała paleta wyjątkowych smaków. Przykładem mogą być delikatny stek rzeźnika w sosie pieprzowym, żeberka w sosie BBQ z chili oraz kaczka konfitowana z jabłkiem - ulubione produkty klientów. Puszki Ed Red to także duża dowolność komponowania posiłków. Zależnie od linii są to dania w pełni gotowe (All in One) lub idealna baza do posiłków (Originals, Chef’s Specials), do której wystarczy dodać ziemniaki, kaszę, ryż lub sałatkę – zależnie od smaku i preferencji.
- Klienci mogą wybierać spośród gotowych dań restauracyjnych składających się z mięsa i sosu oraz puszek z produktami wędliniarskimi i garmażeryjnymi. Już teraz pracujemy nad rozszerzeniem oferty, choćby o roślinne zamienniki mięsa – zapowiada Grzegorz Kłos.
Puszki Ed Red można kupować obecne za pośrednictwem strony sklep.edred.pl/ oraz w sklepach internetowych e-grocery JUSH!, Lisek i delio.com.pl.
Praktycznie, smacznie, jakościowo. Jesz, jak i gdzie chcesz!
Przed nami czas letnich wyjazdów. Puszki Ed Red są doskonałym rozwiązaniem dla tych, którzy szukają gotowego dania, które można łatwo otworzyć i podgrzać. To znakomita alternatywa dla jedzenia w turystycznych restauracjach, w których jakość jedzenia nie zawsze jest zadowalająca, a ceny dań potrafią mocno nadwyrężyć budżet. Puszki Ed Red staną się nieodłącznym towarzyszem zarówno miłośników wypraw, jak i osób zapracowanych, które nie mają czasu gotować, ale chcą jadać smaczne i wartościowe posiłki.
Ed Red – restauracja i marka
Restauracja Ed Red powstała w Krakowie w 2014 roku. Grzegorz Kłos stworzył wówczas pierwszy lokal sezonujący mięso na sucho. Krakowski steakhouse szybko okazał się sukcesem i przyciągnął nie tylko klientów, ale też uwagę branży. Restauracja otrzymała rekomendacje Michelin, G&M oraz Slow Food. W 2016 roku otwarto drugą restaurację, zlokalizowaną w Warszawie.
Wybuch pandemii i jej skutki zaowocowały pomysłem na stworzenie wysokiej jakości dań restauracyjnych, które zamyka się w puszce i poddaje sterylizacji. Pierwsze puszki pojawiły się w sprzedaży w 2020 roku. W ciągu niecałych trzech lat zamknięto restauracje na rzecz rozwijania nowatorskich rzemieślniczych puszek, a marka rozbudowała ofertę o kilkanaście produktów i już planuje kolejne. Przykładem tego może być nowa, limitowana linia dań najwyższej jakości Chef’s Specials.
Więcej nowości już niebawem!
WP Kuchnia na: