Trwa ładowanie...

Luksus restauracji zamknięty w puszce. Oto gotowe dania najwyższej jakości od marki Ed Red

Polacy coraz większą wagę przywiązują do jakości produktów spożywczych. Jak pokazuje raport Nielsen z 2021 pt. "Żywność Ekologiczna w Polsce", duże znaczenie dla konsumenta ma nie tylko wysoka jakość czy wartości odżywcze, ale też to, jak żywność wpływa na nasze zdrowie. Żyjąc w biegu, nie zawsze możemy pozwolić sobie na gotowy do spożycia posiłek z naturalnych składników. Odpowiedzią na to zapotrzebowanie są puszki Ed Red, opracowane i przygotowywane przez profesjonalnych kucharzy. W czym tkwi ich fenomen? To dania restauracyjne, które kucharze zamknęli w ekologicznych opakowaniach.

Materiał sponsorowany przez Ed Red
 Źródło: materiały partnera
dtjboc0
dtjboc0

Puszki od nowa. Dania restauracyjne na wyciągnięcie ręki

Ręcznie produkowane dania Ed Red to zupełnie nowy pomysł na gotowe posiłki. Wygoda i praktyczność to jedno, ale główną rolę gra jakość składników i sposób przygotowania dań. Puszki Ed Red niewiele mają wspólnego z wojskowymi konserwami. Tu nie stosuje się konserwantów, a jedynie dobre składniki, przepisy szefa kuchni i tradycyjne receptury. Całość poddana jest procesowi sterylizacji, co sprawia, że produkty są naturalne i nie trzeba dodawać do nich żadnych sztucznych substancji, aby uzyskać 2 lata terminu ważności.

Dlaczego puszka?

Stosowana przez Ed Red puszka to opakowanie, które nie przepuszcza światła, jest lekkie, nie tłucze się, a jednocześnie pozwala przez długi czas zachować odżywcze i smakowe walory dania. Dzięki niemu produkty mają również długą (aż dwa lata) przydatność do spożycia. Metal i papier wykorzystane do stworzenia opakowania dań Ed Red podlegają recyklingowi. Dodatkowo, wewnętrzna warstwa została pokryta specjalnym lakierem, który uniemożliwia przenikanie metali do żywności.

 - Dzięki tym rozwiązaniom nasi klienci mogą otrzymać gotowe, pyszne dania. Mogą je otworzyć i zjeść w każdych warunkach: w domu, w pracy, w podróży, na biwaku. Ed Red to gwarancja jakościowego jedzenia, które przygotowują doświadczeni kucharze – zapewnia Grzegorz Kłos, założyciel restauracji Ed Red i prezes Ed Red S.A.

Co w ofercie? Restauracja zamknięta w puszce

Puszki Ed Red to cała paleta wyjątkowych smaków. Przykładem mogą być delikatny stek rzeźnika w sosie pieprzowym, żeberka w sosie BBQ z chili oraz kaczka konfitowana z jabłkiem - ulubione produkty klientów. Puszki Ed Red to także duża dowolność komponowania posiłków. Zależnie od linii są to dania w pełni gotowe (All in One) lub idealna baza do posiłków (Originals, Chef’s Specials), do której wystarczy dodać ziemniaki, kaszę, ryż lub sałatkę – zależnie od smaku i preferencji.

 - Klienci mogą wybierać spośród gotowych dań restauracyjnych składających się z mięsa i sosu oraz puszek z produktami wędliniarskimi i garmażeryjnymi. Już teraz pracujemy nad rozszerzeniem oferty, choćby o roślinne zamienniki mięsa – zapowiada Grzegorz Kłos.

Puszki Ed Red można kupować obecne za pośrednictwem strony sklep.edred.pl/ oraz w sklepach internetowych e-grocery JUSH!, Lisek i delio.com.pl.

dtjboc0

Praktycznie, smacznie, jakościowo. Jesz, jak i gdzie chcesz!

Przed nami czas letnich wyjazdów. Puszki Ed Red są doskonałym rozwiązaniem dla tych, którzy szukają gotowego dania, które można łatwo otworzyć i podgrzać. To znakomita alternatywa dla jedzenia w turystycznych restauracjach, w których jakość jedzenia nie zawsze jest zadowalająca, a ceny dań potrafią mocno nadwyrężyć budżet. Puszki Ed Red staną się nieodłącznym towarzyszem zarówno miłośników wypraw, jak i osób zapracowanych, które nie mają czasu gotować, ale chcą jadać smaczne i wartościowe posiłki.

Ed Red – restauracja i marka

Restauracja Ed Red powstała w Krakowie w 2014 roku. Grzegorz Kłos stworzył wówczas pierwszy lokal sezonujący mięso na sucho. Krakowski steakhouse szybko okazał się sukcesem i przyciągnął nie tylko klientów, ale też uwagę branży. Restauracja otrzymała rekomendacje Michelin, G&M oraz Slow Food. W 2016 roku otwarto drugą restaurację, zlokalizowaną w Warszawie.

Wybuch pandemii i jej skutki zaowocowały pomysłem na stworzenie wysokiej jakości dań restauracyjnych, które zamyka się w puszce i poddaje sterylizacji. Pierwsze puszki pojawiły się w sprzedaży w 2020 roku. W ciągu niecałych trzech lat zamknięto restauracje na rzecz rozwijania nowatorskich rzemieślniczych puszek, a marka rozbudowała ofertę o kilkanaście produktów i już planuje kolejne. Przykładem tego może być nowa, limitowana linia dań najwyższej jakości Chef’s Specials.

Więcej nowości już niebawem!

Materiał sponsorowany przez Ed Red
dtjboc0
dtjboc0
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj