Luksus restauracji zamknięty w puszce. Oto gotowe dania najwyższej jakości od marki Ed Red

Polacy coraz większą wagę przywiązują do jakości produktów spożywczych. Jak pokazuje raport Nielsen z 2021 pt. "Żywność Ekologiczna w Polsce", duże znaczenie dla konsumenta ma nie tylko wysoka jakość czy wartości odżywcze, ale też to, jak żywność wpływa na nasze zdrowie. Żyjąc w biegu, nie zawsze możemy pozwolić sobie na gotowy do spożycia posiłek z naturalnych składników. Odpowiedzią na to zapotrzebowanie są puszki Ed Red, opracowane i przygotowywane przez profesjonalnych kucharzy. W czym tkwi ich fenomen? To dania restauracyjne, które kucharze zamknęli w ekologicznych opakowaniach.

Źródło zdjęć: © materiały partnera

Puszki od nowa. Dania restauracyjne na wyciągnięcie ręki

Ręcznie produkowane dania Ed Red to zupełnie nowy pomysł na gotowe posiłki. Wygoda i praktyczność to jedno, ale główną rolę gra jakość składników i sposób przygotowania dań. Puszki Ed Red niewiele mają wspólnego z wojskowymi konserwami. Tu nie stosuje się konserwantów, a jedynie dobre składniki, przepisy szefa kuchni i tradycyjne receptury. Całość poddana jest procesowi sterylizacji, co sprawia, że produkty są naturalne i nie trzeba dodawać do nich żadnych sztucznych substancji, aby uzyskać 2 lata terminu ważności.

Dlaczego puszka?

Stosowana przez Ed Red puszka to opakowanie, które nie przepuszcza światła, jest lekkie, nie tłucze się, a jednocześnie pozwala przez długi czas zachować odżywcze i smakowe walory dania. Dzięki niemu produkty mają również długą (aż dwa lata) przydatność do spożycia. Metal i papier wykorzystane do stworzenia opakowania dań Ed Red podlegają recyklingowi. Dodatkowo, wewnętrzna warstwa została pokryta specjalnym lakierem, który uniemożliwia przenikanie metali do żywności.

 - Dzięki tym rozwiązaniom nasi klienci mogą otrzymać gotowe, pyszne dania. Mogą je otworzyć i zjeść w każdych warunkach: w domu, w pracy, w podróży, na biwaku. Ed Red to gwarancja jakościowego jedzenia, które przygotowują doświadczeni kucharze – zapewnia Grzegorz Kłos, założyciel restauracji Ed Red i prezes Ed Red S.A.

Co w ofercie? Restauracja zamknięta w puszce

Puszki Ed Red to cała paleta wyjątkowych smaków. Przykładem mogą być delikatny stek rzeźnika w sosie pieprzowym, żeberka w sosie BBQ z chili oraz kaczka konfitowana z jabłkiem - ulubione produkty klientów. Puszki Ed Red to także duża dowolność komponowania posiłków. Zależnie od linii są to dania w pełni gotowe (All in One) lub idealna baza do posiłków (Originals, Chef’s Specials), do której wystarczy dodać ziemniaki, kaszę, ryż lub sałatkę – zależnie od smaku i preferencji.

 - Klienci mogą wybierać spośród gotowych dań restauracyjnych składających się z mięsa i sosu oraz puszek z produktami wędliniarskimi i garmażeryjnymi. Już teraz pracujemy nad rozszerzeniem oferty, choćby o roślinne zamienniki mięsa – zapowiada Grzegorz Kłos.

Puszki Ed Red można kupować obecne za pośrednictwem strony sklep.edred.pl/ oraz w sklepach internetowych e-grocery JUSH!, Lisek i delio.com.pl.

Praktycznie, smacznie, jakościowo. Jesz, jak i gdzie chcesz!

Przed nami czas letnich wyjazdów. Puszki Ed Red są doskonałym rozwiązaniem dla tych, którzy szukają gotowego dania, które można łatwo otworzyć i podgrzać. To znakomita alternatywa dla jedzenia w turystycznych restauracjach, w których jakość jedzenia nie zawsze jest zadowalająca, a ceny dań potrafią mocno nadwyrężyć budżet. Puszki Ed Red staną się nieodłącznym towarzyszem zarówno miłośników wypraw, jak i osób zapracowanych, które nie mają czasu gotować, ale chcą jadać smaczne i wartościowe posiłki.

Ed Red – restauracja i marka

Restauracja Ed Red powstała w Krakowie w 2014 roku. Grzegorz Kłos stworzył wówczas pierwszy lokal sezonujący mięso na sucho. Krakowski steakhouse szybko okazał się sukcesem i przyciągnął nie tylko klientów, ale też uwagę branży. Restauracja otrzymała rekomendacje Michelin, G&M oraz Slow Food. W 2016 roku otwarto drugą restaurację, zlokalizowaną w Warszawie.

Wybuch pandemii i jej skutki zaowocowały pomysłem na stworzenie wysokiej jakości dań restauracyjnych, które zamyka się w puszce i poddaje sterylizacji. Pierwsze puszki pojawiły się w sprzedaży w 2020 roku. W ciągu niecałych trzech lat zamknięto restauracje na rzecz rozwijania nowatorskich rzemieślniczych puszek, a marka rozbudowała ofertę o kilkanaście produktów i już planuje kolejne. Przykładem tego może być nowa, limitowana linia dań najwyższej jakości Chef’s Specials.

Więcej nowości już niebawem!

Materiał sponsorowany przez Ed Red
Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Babcia co roku robi zapas na zimę. Ten sok zastępuje pół domowej apteczki
Babcia co roku robi zapas na zimę. Ten sok zastępuje pół domowej apteczki
Wiele osób nie ma świadomości. Wyjaśniamy, czy trzeba obierać pomidory
Wiele osób nie ma świadomości. Wyjaśniamy, czy trzeba obierać pomidory
Lipiec to idealny moment na ten zabieg. Zapewni obfite zbiory malin
Lipiec to idealny moment na ten zabieg. Zapewni obfite zbiory malin
Lubisz cebulę dymkę? Oto jak wpływa na twój organizm, gdy ją jesz
Lubisz cebulę dymkę? Oto jak wpływa na twój organizm, gdy ją jesz
Nasi dziadkowie pili w PRL-u, a my zapomnieliśmy. Oczyszcza organizm i pomaga obniżyć cholesterol
Nasi dziadkowie pili w PRL-u, a my zapomnieliśmy. Oczyszcza organizm i pomaga obniżyć cholesterol
Czy polski jaśmin można wykorzystać w kuchni? Wiele osób się zastanawia
Czy polski jaśmin można wykorzystać w kuchni? Wiele osób się zastanawia
Dziś zapomniane warzywo, kiedyś królowało na polskich stołach. Pomaga obniżyć ciśnienie
Dziś zapomniane warzywo, kiedyś królowało na polskich stołach. Pomaga obniżyć ciśnienie
Dosyp do porannej kawy. Naukowcy zapewniają, że może opóźniać alzheimera
Dosyp do porannej kawy. Naukowcy zapewniają, że może opóźniać alzheimera
Wielu myśli, że jest zdrowsza od pizzy. Ale czy na pewno?
Wielu myśli, że jest zdrowsza od pizzy. Ale czy na pewno?
Znany dietetyk ubolewa. Polacy jedzą go zbyt mało, a ma zbawienny wpływ na jelita i hamuje cukrzycę
Znany dietetyk ubolewa. Polacy jedzą go zbyt mało, a ma zbawienny wpływ na jelita i hamuje cukrzycę
Taką wodę piję w lecie. Cudownie oczyszcza organizm i poprawia samopoczucie
Taką wodę piję w lecie. Cudownie oczyszcza organizm i poprawia samopoczucie
Coraz chętniej te niepozorne listki dorzucamy do dań. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
Coraz chętniej te niepozorne listki dorzucamy do dań. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm