Lara Gessler: W życiu staram się zachować zdrowy balans

Lara Gessler, córka znanych restauratorów i właścicielka jednej z warszawskich cukierni, w najnowszym numerze dwutygodnika "Gala" opowiada m.in. o codziennej diecie, pracy w restauracji w Londynie, a także o smakach rodzinnego domu.

Lara Gessler opowiada o rodzicach
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Chociaż Lara Gessler wcześniej raczej stroniła od mediów, uczestniczka nowego programu "Ameryka Express" udzieliła wywiadu najnowszej "Gali", w którym zdradza kilka sekretów rodziny Gesslerów. Z czym więc kojarzą jej się rodzice, Magda i Piotr Gesslerowie? - Mama to smak głowy krewetki. Bardzo mocny, wyrazisty, specyficzny i nie przez wszystkich lubiany, właśnie ze względu na swoją oryginalność. Tata kojarzy mi się z gruszkami, najlepszym na świecie sernikiem oraz czarnuszką – mówi - Piekł kapitalny czarny chleb. Potem kroił go na kawałki, każdą pajdę smarował głęboko masłem i posypywał czarnuszką. Potrafił mnie i znajomych wskrzeszać nim podczas sesji, gdy zarywaliśmy noce, by się uczyć – wyjaśnia. Odpowiadając na pytanie dziennikarza związane z próbami i testowaniem nowych smaków w rodzinnym domu opowiada wspominając rodziców - Oni mają bardzo różne podejście do smaku. Mama jest w tej kwestii autorytarna – wie co jest dobre, i nie szuka u innych potwierdzenia. Tata z kolei lubił robić słodycze, które mi smakowały.

W wywiadzie udzielonym Damianowi Gajdzie, Gessler opowiada również o swoich zwyczajach śniadaniowych - Każdy dzień zaczynam od śniadania, a potem jadę na ściankę wspinaczkową – zdradza. Co zatem je na śniadanie uczestniczka "Ameryka Express"? - Jajka po wiedeńsku w szklance. Ostatnio w mojej diecie jest mnóstwo sezonowych pomidorów malinowych i awokado. Lubię też granolę z jogurtem. Sama mieszam ziarna z płatkami owsianymi i prażę je raz w miesiącu, dodaję orzechy, suszoną żurawinę – opowiada.

Jak dowiadujemy się z wywiadu, Lara Gessler, właścicielka restauracja, w swojej diecie ogranicza... słodycze. - W życiu staram się zachować zdrowy balans, dlatego jem stosunkowo mało słodyczy – wyjaśnia. - Traktuję je raczej jako sposób na połechtanie ośrodka nagrody. Gdybym każdy dzień zaczynała od drożdżówki, zjedzenie jej nie sprawiałoby mi takiej przyjemności jak teraz. Na słodycze pozwala sobie dwa razy w roku – wtedy odpinam wrotki! - dodaje.

Ponadto, Lara Gessler opowiada także o swojej pracy w restauracji z gwiazdkami Michelina, w Londynie, gdzie uczyła się zawodu. - Kuchnia uczy pokory, świadomości, że nigdy nie będziesz najlepszy. Nawet jeśli prowadzisz kilkanaście restauracji, osiągniesz sukces, to wciąż musisz nad sobą pracować – mówi. - W gastronomii robiłam już chyba wszystko. Przez półtora roku pracowałam jako kelnerka w Obiekcie Znalezionym. Potrafiłam do siódmej być w klubie, a potem, o dziesiątej, na zajęciach z historii najnowszej na uniwersytecie.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Herbata z cytryną jest szkodliwa? Dietetyczka wyjaśniła
Herbata z cytryną jest szkodliwa? Dietetyczka wyjaśniła
Dodaj trochę do kanapki lub sałatek. Trawienie się poprawi, a stan skóry będzie o niebo lepszy
Dodaj trochę do kanapki lub sałatek. Trawienie się poprawi, a stan skóry będzie o niebo lepszy
Wsyp do czajnika. Po kamieniu nie będzie śladu
Wsyp do czajnika. Po kamieniu nie będzie śladu
Regenerują organizm, wspierają jelita i serce. Te owoce to istna bomba witaminowa
Regenerują organizm, wspierają jelita i serce. Te owoce to istna bomba witaminowa
Przechowuj tak cebulę. Długo nie zgnije
Przechowuj tak cebulę. Długo nie zgnije
Domowy majonez, który deklasuje wszystkie inne. Idealny do sałatki jarzynowej
Domowy majonez, który deklasuje wszystkie inne. Idealny do sałatki jarzynowej
Skuteczność stuprocentowa. Na poprawę nastroju robię kawę po bawarsku
Skuteczność stuprocentowa. Na poprawę nastroju robię kawę po bawarsku
Zastąp nią słodycze. Taka przekąska pomoże ci obniżyć cholesterol
Zastąp nią słodycze. Taka przekąska pomoże ci obniżyć cholesterol
Kiedyś podstawa diety, dziś zapomniane warzywo. Wspiera pracę jelit i regeneruje
Kiedyś podstawa diety, dziś zapomniane warzywo. Wspiera pracę jelit i regeneruje
To deser, który jem niemal codziennie. Skończyły się moje problemy z brzuchem i jelitami
To deser, który jem niemal codziennie. Skończyły się moje problemy z brzuchem i jelitami
Czerwona plamka na jajku. Mało kto wie, co oznacza i czy można je bezpiecznie zjeść
Czerwona plamka na jajku. Mało kto wie, co oznacza i czy można je bezpiecznie zjeść
Wymiata złogi z jelit i pomaga w odchudzaniu. Idealna dla sercowców
Wymiata złogi z jelit i pomaga w odchudzaniu. Idealna dla sercowców
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇