Lara Gessler: W życiu staram się zachować zdrowy balans

Lara Gessler, córka znanych restauratorów i właścicielka jednej z warszawskich cukierni, w najnowszym numerze dwutygodnika "Gala" opowiada m.in. o codziennej diecie, pracy w restauracji w Londynie, a także o smakach rodzinnego domu.

Lara Gessler opowiada o rodzicach
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Chociaż Lara Gessler wcześniej raczej stroniła od mediów, uczestniczka nowego programu "Ameryka Express" udzieliła wywiadu najnowszej "Gali", w którym zdradza kilka sekretów rodziny Gesslerów. Z czym więc kojarzą jej się rodzice, Magda i Piotr Gesslerowie? - Mama to smak głowy krewetki. Bardzo mocny, wyrazisty, specyficzny i nie przez wszystkich lubiany, właśnie ze względu na swoją oryginalność. Tata kojarzy mi się z gruszkami, najlepszym na świecie sernikiem oraz czarnuszką – mówi - Piekł kapitalny czarny chleb. Potem kroił go na kawałki, każdą pajdę smarował głęboko masłem i posypywał czarnuszką. Potrafił mnie i znajomych wskrzeszać nim podczas sesji, gdy zarywaliśmy noce, by się uczyć – wyjaśnia. Odpowiadając na pytanie dziennikarza związane z próbami i testowaniem nowych smaków w rodzinnym domu opowiada wspominając rodziców - Oni mają bardzo różne podejście do smaku. Mama jest w tej kwestii autorytarna – wie co jest dobre, i nie szuka u innych potwierdzenia. Tata z kolei lubił robić słodycze, które mi smakowały.

W wywiadzie udzielonym Damianowi Gajdzie, Gessler opowiada również o swoich zwyczajach śniadaniowych - Każdy dzień zaczynam od śniadania, a potem jadę na ściankę wspinaczkową – zdradza. Co zatem je na śniadanie uczestniczka "Ameryka Express"? - Jajka po wiedeńsku w szklance. Ostatnio w mojej diecie jest mnóstwo sezonowych pomidorów malinowych i awokado. Lubię też granolę z jogurtem. Sama mieszam ziarna z płatkami owsianymi i prażę je raz w miesiącu, dodaję orzechy, suszoną żurawinę – opowiada.

Jak dowiadujemy się z wywiadu, Lara Gessler, właścicielka restauracja, w swojej diecie ogranicza... słodycze. - W życiu staram się zachować zdrowy balans, dlatego jem stosunkowo mało słodyczy – wyjaśnia. - Traktuję je raczej jako sposób na połechtanie ośrodka nagrody. Gdybym każdy dzień zaczynała od drożdżówki, zjedzenie jej nie sprawiałoby mi takiej przyjemności jak teraz. Na słodycze pozwala sobie dwa razy w roku – wtedy odpinam wrotki! - dodaje.

Ponadto, Lara Gessler opowiada także o swojej pracy w restauracji z gwiazdkami Michelina, w Londynie, gdzie uczyła się zawodu. - Kuchnia uczy pokory, świadomości, że nigdy nie będziesz najlepszy. Nawet jeśli prowadzisz kilkanaście restauracji, osiągniesz sukces, to wciąż musisz nad sobą pracować – mówi. - W gastronomii robiłam już chyba wszystko. Przez półtora roku pracowałam jako kelnerka w Obiekcie Znalezionym. Potrafiłam do siódmej być w klubie, a potem, o dziesiątej, na zajęciach z historii najnowszej na uniwersytecie.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Wygląda i smakuje jak deser, a odżywia ciało jak pełnowartościowy posiłek
Wygląda i smakuje jak deser, a odżywia ciało jak pełnowartościowy posiłek
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości