Lara Gessler: W życiu staram się zachować zdrowy balans

Lara Gessler, córka znanych restauratorów i właścicielka jednej z warszawskich cukierni, w najnowszym numerze dwutygodnika "Gala" opowiada m.in. o codziennej diecie, pracy w restauracji w Londynie, a także o smakach rodzinnego domu.

Lara Gessler opowiada o rodzicach
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Chociaż Lara Gessler wcześniej raczej stroniła od mediów, uczestniczka nowego programu "Ameryka Express" udzieliła wywiadu najnowszej "Gali", w którym zdradza kilka sekretów rodziny Gesslerów. Z czym więc kojarzą jej się rodzice, Magda i Piotr Gesslerowie? - Mama to smak głowy krewetki. Bardzo mocny, wyrazisty, specyficzny i nie przez wszystkich lubiany, właśnie ze względu na swoją oryginalność. Tata kojarzy mi się z gruszkami, najlepszym na świecie sernikiem oraz czarnuszką – mówi - Piekł kapitalny czarny chleb. Potem kroił go na kawałki, każdą pajdę smarował głęboko masłem i posypywał czarnuszką. Potrafił mnie i znajomych wskrzeszać nim podczas sesji, gdy zarywaliśmy noce, by się uczyć – wyjaśnia. Odpowiadając na pytanie dziennikarza związane z próbami i testowaniem nowych smaków w rodzinnym domu opowiada wspominając rodziców - Oni mają bardzo różne podejście do smaku. Mama jest w tej kwestii autorytarna – wie co jest dobre, i nie szuka u innych potwierdzenia. Tata z kolei lubił robić słodycze, które mi smakowały.

W wywiadzie udzielonym Damianowi Gajdzie, Gessler opowiada również o swoich zwyczajach śniadaniowych - Każdy dzień zaczynam od śniadania, a potem jadę na ściankę wspinaczkową – zdradza. Co zatem je na śniadanie uczestniczka "Ameryka Express"? - Jajka po wiedeńsku w szklance. Ostatnio w mojej diecie jest mnóstwo sezonowych pomidorów malinowych i awokado. Lubię też granolę z jogurtem. Sama mieszam ziarna z płatkami owsianymi i prażę je raz w miesiącu, dodaję orzechy, suszoną żurawinę – opowiada.

Jak dowiadujemy się z wywiadu, Lara Gessler, właścicielka restauracja, w swojej diecie ogranicza... słodycze. - W życiu staram się zachować zdrowy balans, dlatego jem stosunkowo mało słodyczy – wyjaśnia. - Traktuję je raczej jako sposób na połechtanie ośrodka nagrody. Gdybym każdy dzień zaczynała od drożdżówki, zjedzenie jej nie sprawiałoby mi takiej przyjemności jak teraz. Na słodycze pozwala sobie dwa razy w roku – wtedy odpinam wrotki! - dodaje.

Ponadto, Lara Gessler opowiada także o swojej pracy w restauracji z gwiazdkami Michelina, w Londynie, gdzie uczyła się zawodu. - Kuchnia uczy pokory, świadomości, że nigdy nie będziesz najlepszy. Nawet jeśli prowadzisz kilkanaście restauracji, osiągniesz sukces, to wciąż musisz nad sobą pracować – mówi. - W gastronomii robiłam już chyba wszystko. Przez półtora roku pracowałam jako kelnerka w Obiekcie Znalezionym. Potrafiłam do siódmej być w klubie, a potem, o dziesiątej, na zajęciach z historii najnowszej na uniwersytecie.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Nie możesz zasnąć? Zobacz, czy nie jesz tych produktów po 19
Nie możesz zasnąć? Zobacz, czy nie jesz tych produktów po 19
Pij ten sok codziennie. Twoja cera się poprawi, a twarz zacznie promienieć
Pij ten sok codziennie. Twoja cera się poprawi, a twarz zacznie promienieć
Kup, gdy zobaczysz w sklepie. Wzmacnia serce i kości, pomaga wygładzić zmarszczki
Kup, gdy zobaczysz w sklepie. Wzmacnia serce i kości, pomaga wygładzić zmarszczki
To zapomniany napój z PRL-u. Działa jak balsam na jelita i reguluje cukier
To zapomniany napój z PRL-u. Działa jak balsam na jelita i reguluje cukier
Ta herbata świetnie wspiera wątrobę. Możesz ją pić o każdej porze dnia
Ta herbata świetnie wspiera wątrobę. Możesz ją pić o każdej porze dnia
Od pewnego czasu zastąpiłam pszenicę innym produktem. Ma więcej białka i magnezu
Od pewnego czasu zastąpiłam pszenicę innym produktem. Ma więcej białka i magnezu
W Polsce mało popularny owoc. Gdy zobaczysz w sklepie, kupuj bez wahania
W Polsce mało popularny owoc. Gdy zobaczysz w sklepie, kupuj bez wahania
Wystarczy pół szklanki dziennie. Zapobiega miażdżycy i przeciwdziała osteoporozie
Wystarczy pół szklanki dziennie. Zapobiega miażdżycy i przeciwdziała osteoporozie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
Rzadko pojawia się na naszych stołach, a poleca się je dzieciom. Świetne na serce, kości i rozwój mózgu
Rzadko pojawia się na naszych stołach, a poleca się je dzieciom. Świetne na serce, kości i rozwój mózgu
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami