Lara Gessler: W życiu staram się zachować zdrowy balans

Lara Gessler, córka znanych restauratorów i właścicielka jednej z warszawskich cukierni, w najnowszym numerze dwutygodnika "Gala" opowiada m.in. o codziennej diecie, pracy w restauracji w Londynie, a także o smakach rodzinnego domu.

Lara Gessler opowiada o rodzicach
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Chociaż Lara Gessler wcześniej raczej stroniła od mediów, uczestniczka nowego programu "Ameryka Express" udzieliła wywiadu najnowszej "Gali", w którym zdradza kilka sekretów rodziny Gesslerów. Z czym więc kojarzą jej się rodzice, Magda i Piotr Gesslerowie? - Mama to smak głowy krewetki. Bardzo mocny, wyrazisty, specyficzny i nie przez wszystkich lubiany, właśnie ze względu na swoją oryginalność. Tata kojarzy mi się z gruszkami, najlepszym na świecie sernikiem oraz czarnuszką – mówi - Piekł kapitalny czarny chleb. Potem kroił go na kawałki, każdą pajdę smarował głęboko masłem i posypywał czarnuszką. Potrafił mnie i znajomych wskrzeszać nim podczas sesji, gdy zarywaliśmy noce, by się uczyć – wyjaśnia. Odpowiadając na pytanie dziennikarza związane z próbami i testowaniem nowych smaków w rodzinnym domu opowiada wspominając rodziców - Oni mają bardzo różne podejście do smaku. Mama jest w tej kwestii autorytarna – wie co jest dobre, i nie szuka u innych potwierdzenia. Tata z kolei lubił robić słodycze, które mi smakowały.

W wywiadzie udzielonym Damianowi Gajdzie, Gessler opowiada również o swoich zwyczajach śniadaniowych - Każdy dzień zaczynam od śniadania, a potem jadę na ściankę wspinaczkową – zdradza. Co zatem je na śniadanie uczestniczka "Ameryka Express"? - Jajka po wiedeńsku w szklance. Ostatnio w mojej diecie jest mnóstwo sezonowych pomidorów malinowych i awokado. Lubię też granolę z jogurtem. Sama mieszam ziarna z płatkami owsianymi i prażę je raz w miesiącu, dodaję orzechy, suszoną żurawinę – opowiada.

Jak dowiadujemy się z wywiadu, Lara Gessler, właścicielka restauracja, w swojej diecie ogranicza... słodycze. - W życiu staram się zachować zdrowy balans, dlatego jem stosunkowo mało słodyczy – wyjaśnia. - Traktuję je raczej jako sposób na połechtanie ośrodka nagrody. Gdybym każdy dzień zaczynała od drożdżówki, zjedzenie jej nie sprawiałoby mi takiej przyjemności jak teraz. Na słodycze pozwala sobie dwa razy w roku – wtedy odpinam wrotki! - dodaje.

Ponadto, Lara Gessler opowiada także o swojej pracy w restauracji z gwiazdkami Michelina, w Londynie, gdzie uczyła się zawodu. - Kuchnia uczy pokory, świadomości, że nigdy nie będziesz najlepszy. Nawet jeśli prowadzisz kilkanaście restauracji, osiągniesz sukces, to wciąż musisz nad sobą pracować – mówi. - W gastronomii robiłam już chyba wszystko. Przez półtora roku pracowałam jako kelnerka w Obiekcie Znalezionym. Potrafiłam do siódmej być w klubie, a potem, o dziesiątej, na zajęciach z historii najnowszej na uniwersytecie.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Nazywany "rośliną nieśmiertelności". Sok z niego uszczelnia jelita i zapobiega zaparciom
Nazywany "rośliną nieśmiertelności". Sok z niego uszczelnia jelita i zapobiega zaparciom
Mają mnóstwo witamin i błonnika. Gdy zaczyna się sezon, robię zapas
Mają mnóstwo witamin i błonnika. Gdy zaczyna się sezon, robię zapas
Wystarczy 5 sztuk dziennie. Jelita się zregenerują, a serce będzie jak dzwon
Wystarczy 5 sztuk dziennie. Jelita się zregenerują, a serce będzie jak dzwon
Ceniona przez kucharzy z całego świata. W dodatku jest całkiem tania
Ceniona przez kucharzy z całego świata. W dodatku jest całkiem tania
Jedni piją codziennie, inni nie mogą na niego patrzeć. A to jeden z najzdrowszych soków świata
Jedni piją codziennie, inni nie mogą na niego patrzeć. A to jeden z najzdrowszych soków świata
Idealne dla seniorów i dzieci. Mało tłuszczu, dużo białka i ogrom wartości
Idealne dla seniorów i dzieci. Mało tłuszczu, dużo białka i ogrom wartości
Garstka dziennie wystarczy. Jedne z najzdrowszych orzechów
Garstka dziennie wystarczy. Jedne z najzdrowszych orzechów
Nie tylko kiszona jest zdrowa. Tak kapusta wspiera organizm
Nie tylko kiszona jest zdrowa. Tak kapusta wspiera organizm
Użyj zamiast gotowych przypraw do ryb. Danie będzie smaczne i pełne witaminy C
Użyj zamiast gotowych przypraw do ryb. Danie będzie smaczne i pełne witaminy C
Śmiałam się, gdy sąsiadka dodawała ziemniaki do sernika. Teraz robię tak samo
Śmiałam się, gdy sąsiadka dodawała ziemniaki do sernika. Teraz robię tak samo
Zazwyczaj kupuję czerwone, ale dziś wybrałem zielone. Skusiła mnie promocja i cenne wartości odżywcze
Zazwyczaj kupuję czerwone, ale dziś wybrałem zielone. Skusiła mnie promocja i cenne wartości odżywcze
Nie kupuj rybnej pasty, lecz zrób ją sam. W takiej wersji jest idealna dla sercowców
Nie kupuj rybnej pasty, lecz zrób ją sam. W takiej wersji jest idealna dla sercowców