Trwa ładowanie...
d3yuc4y
26-05-2008 22:04

Kurczak z chili

Przepis
4.0
(4 głosy)
Oceń:
d3yuc4y
Składniki
    • białko z 1 jajka
    • 6 łyżek oleju
    • 1 1/2 łyżki mąki kukurydzianej
    • 500 g mięsa kurczaka
    • 2 czerwone lub zielone papryki
    • 2 świeże małe chili, oczyszczone z pestek i posiekane
    • 2 suszone małe chili, posiekane
    • 1 łyżeczka rozgniecionego świeżego imbiru
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 2 łyżki wytrawnego sherry
Przepis
  • Białko ubić na miękką pianę. Delikatnie zmieszać z solą, łyżką oleju i mąką. Rozlać masę cienką warstwą na pokrojonego w kawałki (na raz do ust) kurczaka.
  • Paprykę pokroić w dużą kostkę (4 cm). Podgrzać pozostały olej w woku lub na patelni i szybko podsmażyć kurczaka. Wyjąć mięso. Dodać chili, paprykę i imbir, mieszając, smażyć 2 minuty.
  • Następnie dodać kurczaka, smażyć razem z warzywami, aż papryka zmięknie. Dodać sos sojowy i sherry, smażyć dalej 2 minuty.

Przepis dodał użytkownik myszka-skarbek

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3yuc4y
d3yuc4y
d3yuc4y
Więcej tematów
d3yuc4y