Kryzysowa chałka bez drożdży. Puszysta i wyrośnięta
Pani Weronika podzieliła się z nami poprzez dziejesie.wp.pl przepisem na chałkę bez drożdży "Prezentowane ciasto to idealna alternatywa dla ciasta drożdżowego. Drożdże to dzisiaj towar deficytowy i nie wiadomo kiedy sytuacja wróci do normy dlatego myślę, że prezentowany przepis jest jak najbardziej na czasie" - pisze nasza użytkowniczka. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. **
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Wszystkie składniki umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie ciasto. Gdyby się kleiło podsypać odrobiną mąki. Podzielić na 3 równe części i uformować wałeczki. Skleić ruloniki górą i spleść warkocz. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować żółtkiem rozbełtanym z mlekiem i posypać płatkami migdałowymi. Piec w 180 st. C przez 35 minut do zrumienienia.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze