ycipk-3qfny9
ycipk-3qfny9

Kruche ciasteczka z marmoladą jak u babci

Przepis
Trwa ładowanie...
Kruche ciasteczka z marmoladą Shutterstock
Podziel się
Składniki
  • 1 i 1/4 kostki masła (250 g),
  • 4 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
  • 1/2 szklanki cukru pudru,
  • łyżka cukru waniliowego,
  • 3 żółtka, marmolada.
Przepis

Miękkie masło podziel na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj przesianą przez sito mąkę oraz cukier puder, cukier waniliowy i żółtka. Wszystkie składniki zagnieć na ciasto, a kiedy będzie gotowe uformuj z niego kulę, zawiń ją w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na dosyć gruby placek i przy pomocy foremki, szklanki lub literatki wykrawaj kółeczka, które następnie poukładaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym, jeszcze nieupieczonym ciasteczku, zrób wgłębienie i wypełnij je marmoladą. Ciasteczka piecz w 200 stopniach nie dłużej niż przez 20 min - dopóki nie staną się złociste. Kiedy ciasteczka są już upieczone, przełóż je na kratkę by wystygły. I pyszne ciasteczka z marmoladą gotowe – możesz je zajadać. Smacznego!

ycipk-3qfny9
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-3qfny9
ycipk-3qfny9