Trwa ładowanie...
d4ndu0p
11 listopada 2008, 15:19

Krewetki tygrysie w sosie czosnkowym z dodatiem białego wina

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4ndu0p
Składniki
  • Krewetki tygrysie
  • Ćwiartka cytryny
  • Masło czosnkowe
  • Białe wino do gotowania
  • Kolendra
Przepis

Na rozgrzaną patelnię wżucamy masło czosnkowe, około 100 gr do tego dajemy 3 łyżki białego wina do gotowania, ćwiartkę cytryny wyciśniętą w dłoni, szatkowana świeża kolendra na koniec krewetki tygrysie. Czekamy około 5 - 7 min. aż krewetki się zarumienią. Wykładamy je na głęboki talerz i polewamy sosem z patelni. Podajemy z bagietką.

Przepis dodał użytkownik sz.walkowski

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ndu0p
d4ndu0p
d4ndu0p
Więcej tematów
d4ndu0p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj