Kremowe ciacho z jagodami. Doskonałe na letnie popołudnie
Bajeczne kremowe ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie. Jest szybkie i proste w przygotowaniu. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
Okazja: |
- Wafelki układam pionowo wokół brzegu tortownicy.
- Herbatniki kruszę i łączę z rozpuszczonym, ostudzonym masłem, następnie wykładam na dno tortownicy w środek wyłożonych wafelków.
- Część schłodzonej śmietany (600 ml) ubijam mikserem z dodatkiem cukru pudru i mascarpone. Masę dzielę na dwie części, do jednej części dodaję jagody, a do drugiej kakao, delikatnie mieszam łyżką.
- Masy wykładam na pokruszone wafelki, najpierw kakaową, następnie masę z jagodami. Na chwilę chowam do lodówki.
- Czekoladę rozpuszczam razem ze śmietaną (100 ml), studzę i polewam wierzch ciasta. Układam truskawki i chłodzę w lodówce dwie godziny.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze